Naslovnica / Napovedi in obvestila / Poziv kamniškim nevladnim organizacijam za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti

Poziv kamniškim nevladnim organizacijam za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti

Lokalna akcijska skupina Kamnik (LAS) na ravni lokalne skupnosti usklajuje preventivne aktivnosti in pripravlja usklajene ukrepe na področju preprečevanja zasvojenosti in spremlja njihovo izvajanje.

Temeljni cilji LAS so povezovanje različnih akterjev na lokalni ravni, priprava in izvedba analize stanja, razvoj preventivnih programov in programov zmanjševanja škodljivih posledic rabe in zlorabe drog ter drugih kemičnih in nekemičnih zasvojenosti. Izvajalec in koordinator LAS v občini Kamnik v letu 2019 je Mladinski center Kotlovnica.

LAS tudi letos vabi k sodelovanju na pozivu za nevladne organizacije. Predmet poziva je financiranje projektov nevladnih organizacij, ki so namenjeni preventivni dejavnosti na področju preprečevanja zasvojenosti od drog in nekemičnih zasvojenosti mladih od 15 do vključno 29 let ter njenih negativnih posledic, pa tudi ozaveščanju ciljne javnosti o tej problematiki in širši promociji zdravega in aktivnega življenjskega sloga mladih, pri čemer pa mora projekt izrecno vsebovati dimenzijo preprečevanja zasvojenosti od drog ali nekemičnih zasvojenosti pri mladih.

Poziv velja do porabe sredstev, a najkasneje do 9. novembra 2020. Prijave je potrebno oddati tiskani obliki po pošti ali v nabiralnik na naslov MC Kotlovnica, Fužine 10, 1241 Kamnik, s pripisom »Razpis LAS za NVOje«. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani www.kotlovnica.si.

Sofinancer koordinacije in izvajanja dejavnosti Lokalne akcijske skupine Las – preprečevanje zasvojenosti od drog v letu 2020 je Občina Kamnik.