Naslovnica / NOVICE / Poziv župana k doslednemu spoštovanju ukrepov in vzpostavljanju medsebojnega razumevanja

Poziv župana k doslednemu spoštovanju ukrepov in vzpostavljanju medsebojnega razumevanja

Spoštovane občanke, spoštovani občani, zaradi trenutno izredno slabe epidemiološke situacije v državi, se na vas obračamo s prošnjo k doslednemu upoštevanju veljavnega odloka, ki določa izvajanje samotestiranja vseh učencev, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT. 

Zaposleni v šolstvu se trenutno soočajo z velikimi pritiski. Vljudno vas pozivamo k strpnosti in solidarnosti do ravnateljev in učiteljev šol, ki so vladni odlok dolžni spoštovati. Ponovnega zapiranja šol si namreč nihče od nas ne želi. Ukrepi pa so namenjeni varnemu šolskemu okolju. Pediatri nam zagotavljajo, da je samotestiranje za otroke enostavno in brez posledic. Zato vas na tem mestu vljudno pozivamo k zaupanju v zdravstveno stroko. Otroci so naše največje bogastvo, zato ne pozabimo, da so v šolah tudi otroci, ki bi jim virus lahko povzročil zdravstvene težave.

Na podlagi poziva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vsem županom slovenskih občin, se zato na vas obračamo s pozivom k spoštovanju ukrepov in vzpostavljanju medsebojnega razumevanja. Samo s sodelovanjem bomo lahko uspešno doprinesli k obvladovanju trenutnih razmer.

Matej Slapar,
župan Občine Kamnik