Naslovnica / KULTURA / Praznični koncert učencev Glasbene šole Kamnik v Domu kulture Kamnik

Praznični koncert učencev Glasbene šole Kamnik v Domu kulture Kamnik

Zaradi ukrepov, ki omejujejo število poslušalcev v zaprtih prostorih, smo se v Glasbeni šoli Kamnik odločili, da letos božično-novoletnega koncerta ne bomo izvedli v domači V​remšakovi dvorani, temveč v Domu kulture Kamnik, in sicer z namenom, da čim večjemu številu poslušalcev omogočimo ogled koncerta v živo. 

Mladi glasbeniki so se poslušalcem predstavili v sredo, 15. decembra 2021, z začetkom ob 18. uri. Koncert se je pričel z božično skladbo Jingle Bells najmlajših učencev na kljunastih flavtah.

 

Sledile so solistične točke učencev pozavne, petja, baleta, klavirja, harmonike, kitare, violine, oboe, violončela ter komorne skupine klarineta in tolkal, dua citer, klavirja štiriročno s klarinetom, tria flavt, ansambla trobil in seksteta saksofonov.

Ker je bilo zanimanja za ogled koncerta precej več kot je bilo na razpolago vstopnic, nam je ekipa Doma kulture Kamnik omogočila prenos koncerta v živo preko spleta.

 

Tudi to je bila za učence nova in zelo zanimiva izkušnja, saj so spoznali delo z mikrofoni, kamero, lučmi in ostalo odrsko tehniko, obenem pa so dogajanje v dvorani lahko spremljali tudi preko telefonov.

Organizacija dogodka je bila kar zahtevna, z združenimi močmi pa nam je uspelo koncert uspešno izvesti. Če ste ga koncert slučajno zamudili, si ga lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.

V torek, 21. decembra 2021, ob 19. uri vas vabimo, da si ogledate še naš Božično-novoletni koncert pevskega zbora, orkestrov in baleta.

Tega smo s pomočjo DKK-ja vnaprej posneli in vam ga bomo premierno predstavili na spletni povezavi https://www.youtube.com/watch?v=BX-_l7pFiYQ .

Upamo, da vam bomo z glasbo popestrili praznični čas in da se v novem letu čim večkrat vidimo v živo.

Rok Spruk,
Glasbena šola Kamnik