Naslovnica / ŠPORT / Pred prvo domačo tekmo: V Kamnik prihaja okrepljena Krka

Pred prvo domačo tekmo: V Kamnik prihaja okrepljena Krka

Odbojkarji Calcit Volleyja so z zmago v lokalnem derbiju v Kranju uspešno začeli letošnjo sezono, v kateri se odkrito spogledujejo tudi z naslovom državnega prvaka. Svojim navijačem se bodo prvič predstavili v petek ob 19.30, ko bodo v športni dvorani Kamnik gostili novomeško Krko, ki je v prvem krogu premagala Črnučane.

V Kranju so varovanci Aleša Hribarja proti domačim odbojkarjem v uvodni tekmi letošnjega državnega prvenstva nekaj več težav imeli le v tretjem nizu, v prvem in drugem pa njihova zmaga ni bila vprašljiva.

»Tekma proti Kranju je za nami in s tem tudi prve tri točke. Igrali smo solidno, vendar po pričakovanjih še z nihanji. Med pripravljalnim obdobjem smo veliko pozornosti namenili telesni pripravljenosti, zato ko govorimo o uigranosti in izvedbi določenih odbojkarskih elementov na igrišču, seveda še nismo v optimalni igralni formi, kar je za čisti začetek sezone razumljivo. Dobro, raven igre je bila zadovoljiva, vendar jo bo potrebno proti boljšimi ekipami še dvigniti,« je po pričakovani zmagi v Kranju dejal Andrej Štembergar Zupan, sprejemalec Calcit Volleyja, ki po potrebi lahko zaigra tudi na mestu korektorja.

Kamničane so po koncu lanske sezone zapustili trije igralci, prišli so trije novi, novo je tudi trenersko vodstvo. »Čeprav na pogled v ekipi ni bilo ravno veliko sprememb v primerjavi z lansko sezono, jih na koncu koncev le ni bilo tako malo. Res je, da z Alešem Hribarjem sodelujemo že nekaj let, vendar je bil do zdaj v vlogi pomočnika. Zdaj to vlogo opravlja Damjan Marinko, nov je tudi trener za telesno pripravo, prišli so trije novi igralci, tako da smo se morali na novi sistem in način dela privaditi. Vseeno pa menim, da smo na papirju močnejši, kot smo bili lani, seveda pa bo to treba dokazati še na igrišču. Verjamem, da nam to lahko uspe,« je prepričan nekdanji kapetan kamniške ekipe, ki je to mesto prepustil Maxsonu Pereiri.

Vendar pa so se ob Kamničanih okrepile tudi nekatere druge ekipe, tako da bo, glede na to, da letos ne bo modre skupine, vsaka tekma v domačem prvenstvu še toliko bolj pomembna. »Praktično v vseh ekipah je prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, kar nakazuje, da bo tudi letošnja sezona dokaj enakovredna. Pri napovedih za prvaka sem vedno raje previden. Apetiti ACH Volleyja so znani vsem in tudi letos bodo prvi favoriti za naslov državnega prvaka, v isti sapi pa lahko dodam, da smo lahko, če bomo dobro delali, maksimalno angažirano trenirali, brez dvoma konkurenčni prav vsaki ekipi v ligi. Ob Ljubljančanih in nas se bodo za najvišja mesta borile ekipe, ki so bile v vrhu že v prejšnjih sezonah, Salonit Anhovo, Maribor, Panvita Pomgrad ….«

Z zmago so v novo sezono krenili tudi prvi letošnji gosti v športni dvorani Kamnik. Novomeščani so doma premagali Črnuče, na klopi je zdaj hrvaški strokovnjak Tomislav Miškin, novinci pa so Svit Hafner, David Kumer in nekdanji slovenski reprezentant Mario Koncilja, ki se je po nekaj letih igranja v tujini vrnil v slovensko ligo. Prvič bo proti svoji nekdanji ekipi zaigral Miha Bregar, letošnja kamniška okrepitev.

»Proti Novomeščanom v pripravljalnem obdobju nismo odigrali nobene pripravljalne tekme, zato težko rečem, kje so njihove prednosti in slabosti. Dejstvo pa je, da kljub spremembam poznamo njihovo kadrovsko zasedbo, tudi letošnje okrepitve. Na tekmo se bomo pripravili po najboljših močeh, predvsem pa menim, da bo veliko odvisno od nas samih,« je pred tekmo s Krko še dejal Štembergar Zupan.

Preostale tekme drugega kroga bodo na sporedu v soboto.

Pari 2. kroga 1. DOL za moške:

Petek, 19. oktober: Calcit Volley – Krka (ŠD Kamnik, 19.30), sobota, 20. oktober: Panvita Pomgrad – Šoštanj Topolšica (dvorana OŠ I, 20.00), Salonit Anhovo – Hoče (ŠD Kanal,19.00), Črnuče – ACH Volley (dvorana OŠ Maksa Pečarja, 19.30), Hiša na kolesih Triglav – Maribor (ŠD Planina, 16.00).

Miha Štamcar