Naslovnica / NOVICE / Predsednik Pahor v Godiču (še) ne bo pasel koz in krav

Predsednik Pahor v Godiču (še) ne bo pasel koz in krav

Iz družbe Palmieri so sporočili, da je obisk predsednika Boruta Pahorja v Eko resortu pod Veliko planino, ki je bil načrtovan za jutri, 12. julija 2016, prestavljen zaradi neprimernih vremenskih razmer.

Kratko sporočilo podjetja Palmieri, ki v Godiču gradi Eko resort, se glasi:

 

“Sporočamo, da je obisk predsednika Boruta Pahorja v Eko resortu pod Veliko planino, ki je bil načrtovan v tem tednu, prestavljen. Vremenske razmere namreč ne bodo primerne za delavnice in za izvajanje načrtovanih aktivnosti v sodelovanju z otroki.

Ko bo datum obiska predsednika ponovno znan, vas bomo obvestili.”

Glede na to, da vremenoslovci, razen vročine, za jutri dopoldne ne napovedujejo kakih večjih posebnosti, aktualna napoved se namreč glasi: “Jutri bo večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bo nastala kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj C.”, je odpoved obiska nekoliko presenetljiva, morebiti pa jo gre, bolj kot vremenu, pripisati “črnim oblakom”, ki se nad Eko resort Velika planina v Godiču zgrinjajo zaradi težav pri dobivanju dovoljenj za legalizacijo že postavljenih objektov, ki so bili zgrajeni še pred pridobitvijo ustreznih oz. zahtevanih dovoljenj.

Iz izpiska zemljiške knjige je namreč moč razbrati, da so zemljišča na katerih poteka gradnja Eko resorta obremenjene z zaznambo prepovedi zaradi nedovoljene gradnje, gradbeni inšpektor pa naj bi, kot smo uspeli neuradno izvedeti, med drugim izdal tudi odločbo za ruštev toplarja večjih dimenzij, za postavitev katerega bi moral investitor imeti veljavno gradbeno dovoljenje.

Po odločbi inšpektorja bi moralo podjetje Palmieri toplar že v nekaj dneh podreti, kar nam je, v naključnem mimobežnem pogovoru včeraj potrdil tudi direktor podjetja Matjaž Zorman, ki je ob tem dodal, da odločba inšpektorja še ni pravnomočna, saj so se nanjo pritožili, medtem ko so postopki pridobivanja gradbenega dovoljenja že v teku.