Naslovnica / NOVICE / Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Štacjonovce

Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Štacjonovce

Marjan Šarec, nedavno tega še kamniških župan, zdaj pa predsednik Vlade Republike Slovenije, se je prijazno odzval povabilu Štacjonovcev ter jih danes obiskal v njihovem Dnevnem centru za osebe s težavami v duševnem zdravju Štacjon Kamnik.

Na sproščenem neformalnem prednovoletnem obisku in srečanju z uporabniki dnevnega centra, je Marjan Šarec, kot v časih, ko je v Kamniku še županoval, tudi tokrat Štacjonovce obdaril s priložnostnim darilom oz. košarico dobrot, z vljudnostnim obiskom pa je, kljub natrpanemu urniku in številnim obveznostim, ki jih prinaša odgovorna funkcija predsednika vlade, na zelo lep način nadaljeval tradicijo podobnih obiskov iz preteklosti.

Marjan Šarec je štacjonske potnike, kot si uporabniki radi rečejo kar sami, namreč redno obiskoval že kot župan Kamnika, in sicer vse od nastanka Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik, ki je, kljub nekaterim začetnim pomislekom, tekom let svojega delovanja dobro in uspešno zaživel, njegovim potnikom ter tudi njihovim svojcem, pa v marsičem polepšal in olajšal dni, ki jih običajno preživijo nadvse ustvarjalno.

V sproščenem, skorajda uro trajajočem pogovoru ob piškotih in čaju, je predsednik vlade pokramljal s Štacjonovci, ki so se ob tem duhovito pošalili, da je prvi predsednik vlade, ki jih je kdaj koli obiskal.

Ob zaključku srečanja, ki mu je sledilo obvezno skupinsko fotografiranje, kajti fotografija bo Štacjonovcem zagotovo lep spomin na obisk predsednika vlade, pa je Marjan Šarec izrazil zadovoljstvo, da dnevni center Štacjon dobro in uspešno deluje ter da so v njem svoj prostor našli tudi vse številnejši uporabniki, med katerimi se lahko, po spletu nepredvidljivih oz. nesrečnih okoliščin, navsezadnje lahko znajdemo tudi sami.