Naslovnica / NOVICE / Predsedniške volitve so se začele, predčasno glasovanje že poteka

Predsedniške volitve so se začele, predčasno glasovanje že poteka

Volivke in volivci, ki v nedeljo ne boste utegnili priti na volišče, lahko še danes in jutri izkoristite možnost predčasnega glasovanja.

Volišče številka 901, ki je urejeno v pritličju občinske stavbe, na volišču pa imajo svoj predčasni glas možnost oddati volilni upravičenci iz volilnega okraja Kamnik oz. prebivalci občin Kamnik in Komenda, se je odprlo že včeraj zjutraj.

 

Tekom včerajšnjega dne je predčasno glasovalo 260 od 26.983 volilnih upravičencev iz volilnega okraja Kamnik, precej dober obisk volišča pa je bilo moč zaznati tudi danes dopoldne.

Predčasnega glasovanja se lahko udeležite samo na okrajni volilni komisiji, kjer ste vpisani v volilni imenik (na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče), če pa bi morda želeli glasovati zunaj svojega okraja, pa to lahko naredite pod pogojem, da volivec o tem obvestite okrajno volilno komisijo na območju katere ima stalno prebivališče.

V ta namen imajo na spletni strani državne volilne komisije pripravljen obrazec, ki ga izpolnite in pošljete na tisto okrajno volilno komisijo, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče, morate pa to narediti najmanj tri dni pred dnevom glasovanja oz. najkasneje do četrtka.

Volišča za predčasno glasovanje so odprta od 7. do 19. ure.