Naslovnica / NOVICE / Predstavitev zbornika ‘Ne pozabimo!’

Predstavitev zbornika ‘Ne pozabimo!’

V dvorani kamniške knjižnice je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda, ki letos letos obeležuje 20-letnico delovanja, obenem pa tudi 50-letnico ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenije, včeraj zvečer predstavilo zbornik, ki so ga poimenovali »Ne pozabimo!«

V precej obsežnem zborniku so zbrani prispevki in fotografije več avtorjev, ki iz različnih zornih kotov obeležujejo spomine na čas in dogodke, ki so bili na Kamniškem del vseslovenskega osamosvojitvenega dogajanja.

Predstavitev zbornika je, ob pogovoru z mag. Zvonkom Cvekom in dr. Tomažem Časom, vodil Tone Ftičar, obiskovalci pa so se po predstavitvi zbornika v knjižnici zadržali še ob pogostitvi in sproščenem klepetu.

Zbornik, je uredil uredniški odbor v sestavi mag. Zvonko Cvek, Demitrij Perčič, Janez Benkovič, Edo Jerman, Tone Ftičar in Marjan Schnabl, je lektorsko pregledala Tina Romšak, uredila pa sta ga Tone Ftičar, kot glavni in mag. Zvonko Cvek, kot odgovorni urednik.

Izid zbornika, ki je izšel v nakladi 1000 izvodov, je izšel ob pomoči številnih pokroviteljev, zaradi česar je sam zbornik zainteresiranim bralcem na voljo brezplačno, dobiti pa ga bo moč tudi na proslavi ob dnevu suverenosti, ki bo v petek, 26. oktobra 2018, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik.