Naslovnica / KULTURA / Premiera Alpske idile

Premiera Alpske idile

Kar nekaj nas je že težko pričakovala mesec april. Ne toliko zaradi 1. aprila, dneva šaljivcev, ali počitnic, ki bodo konec meseca, ampak zaradi vedenja, da se gledališka skupina ‘Rudolfi’ vrača na oder Doma kulture Kamnik z novo zabavno, sproščeno in humorno predstavo Alpska idila.

V petek, 6. 4. 2018, je potekala premiera in, po pričakovanjih, je bila dvorana polna ljudi, ki so si želeli vsaj še en dan podoživeti v idiličnih Alpah, četudi le skozi igro.

V »pikolo« motelu z »grande« ponudbo se znajdejo: slovenski, hrvaški in nemški par ter italijanske lepotice, ki si vsi želijo lepega dopusta v Sloveniji. A kaj, ko se težave kar vrstijo: ne poznajo poti do motela, teniske se izkažejo kot slaba odločitev za te vremenske razmere, soba nima razgleda, motel ne bazena, že prvi dan pa se tudi že začnejo prepiri med partnerji.

A kljub temu, da je prišlo do kar nekaj nevšečnosti, se dopust ni izkazal za napačnega. Malo so se pozabavali, pri tem jim je bi v veliko pomoč podjetni hotelir, ki je z veseljem nosil pijačo na mizo in gostom priredil zabaven večer s karaokami. Spletle so se tudi nove prijateljske vezi, poleg tega pa so pari uvideli, da se ne bi smeli ves čas prerekati, ampak ta čas raje porabiti za poglabljanje in utrjevanje partnerskih odnosov. Preden so se razšli so družno zapeli pesem Slovenija, od kod lepote tvoje ter se domenili, da se bodo naslednje leto zopet dobili na smučišču.

Da pa dijakom GSŠRM ležijo jeziki, se vidi že po tem, da so v predstavi poleg slovensko, govorili tudi v treh tujih jezikih, kar je predstavo le še izboljšalo. V slovenščini smo jo poslušali s strani Nane Balantič in Danijela Bojića, nemško sta govorila Nika Homar in Aron Tomšič, hrvaško Manja Golob ter Tim Zidar, italijansko Špela Jenko, Eva Lap in Tadeja Nastran, Gregor Kukovič – Kuki pa je v vlogi natakarja obvladal vse štiri jezike.

Igralci napovedujejo še več uprizoritev, vsem vam, ki pa vas na premieri in ponovitvi ni bilo, toplo priporočam ogled. Obljubljam vam veliko smeha in zabave.

Besedilo in fotografije: Anja Kosmač

Fotogalerija