Naslovnica / POUDARJENO / Presenetljiva menjava trenerja moške ekipe Calcit Volley

Presenetljiva menjava trenerja moške ekipe Calcit Volley

Vodstvo odbojkarskega kluba Calcit Volley je sporočilo, da se je razšlo s trenerjem prve moške ekipe Alešem Hribarjem, ki ga bo na trenerskem položaju nadomestil Marko Brumen, ki je kamniške odbojkarje vodil že v preteklosti.

Odločitev vodstva kamniškega odbojkarskega kluba Calcit Volley, da se razide z domačim, kamniškim trenerjem Alešem Hribarjem, ki je s kamniško odbojko povezan že domala od malih nog, je vsaj presenetljiva, če že ne povsem nerazumljiva, obenem pa tako med igralci, kot tudi člani kluba in navijači kamniških odbojkarjev sproža celo kopico vprašanj.

Ne le zaradi tega, ker je Aleš Hribar, kljub vsem težavam s poškodbami ključnih igralcev, uspel ponoviti lanske rezultate, ampak predvsem zaradi tega, ker je že na začetku pravkar minule sezone v ekipo, ki jo je vodil, vnesel dobrodošle, dolgoročno naravnane spremembe v načinu vodenja prve moške ekipe, saj igre ni temeljil zgolj na nekaterih ključnih posameznikih, ampak je, med drugim, dal priložnost za igro prav vsem igralcem, tudi tistim, ki so v preteklosti v glavnem greli rezervno klop, s čemer je uspel v moštvo vnesti tudi veliko mero še večje medsebojne povezanosti in ekipnega duha ter ustvariti stabilnejšo in nenazadnje tudi močnejše moštvo.

Pravzaprav bi lahko, brez kakega posebnega pretiravanja lahko rekli, da je Aleš Hribar, zdaj (žal) že bivši trener prve moške ekipe Calcit Volley, s svojim premišljenim pristopom in spremembami v načinu vodenja moštva, vsaj v rezultatskem smislu, uspel rešiti minulo sezono, kajti v trenutkih, ko so ključni igralci zaradi poškodb, eden za drugim začeli »cepati kot muhe«, z oslabljeno ekipo »rezervistov« še vedno uspel dosegati zmage in obdržati moštvo v stiku z najboljšimi ekipami na lestvici. Že res, da je imela prva moška ekipa tekom sezone tudi nekaj slabih dni, ampak nenazadnje gre za šport, kjer je to nekaj običajnega tudi pri najboljših, vseeno pa bi lahko rekli, da je Aleš Hribar zagotovo eden izmed kamniških odbojkarskih junakov minule sezone, saj mu je, kljub vsem težavam s poškodbami, uspelo ponoviti lanske dosežke, zaradi česar se lahko s položaja trenerja prve moške ekipe Calcit Volley, poslovi z visoko dvignjeno glavo.

Vodstvo kluba v sporočilu za javnost ne navaja konkretnih razlogov za presenetljivo zamenjavo Aleša Hribarja z Markom Brumnom, saj je v sporočilu zapisalo zgolj:

»Teden dni po koncu finalne serije v prvi odbojkarski ligi za moške na čelu slovenskega podprvaka iz Kamnika prihaja do spremembe na trenerskem stolu. Calcit Volley se je po krstni sezoni v vlogi prvega trenerja razšel z Alešem Hribarjem, nadomestil ga bo Marko Brumen.

Brumen je Kamničane v preteklosti vodil že dvakrat; v začetku novega tisočletja v sezoni 2003/04 jih je popeljal do drugega mesta v pokalu in prvenstvu, v štirih sezonah med leti 2013 in 2016 pa so osvojili naslov pokalnih prvakov in se ob tem še trikrat uvrstili v finale domačega prvenstva. Ponovnega prihoda v Kamnik se veseli, saj bo, kot pravi »spet trener kakovostne ekipe z visokimi ambicijami«. Tudi sam se označi za ambicioznega, v njem pa tli goreča želja po vrhu slovenske odbojke. Eden od njegovih ciljev je tako »ponovna uvrstitev v Kamničanov v finale domačih tekmovanj in enakovredno kosanje z ACH Volleyjem za naslov najboljšega«.

Brumen domače odbojkarje dodobra pozna, saj jih je kar nekaj v ekipi takšnih, ki so barve Calcit Volleyja branili že v času, ko je bil sam strateg te ekipe. Kljub temu načrtuje nekaj sprememb, o katerih bo več znanega v prihodnjih tednih. Novi trener Brumen bo ekipo sklical že v začetku maja in z njimi opravil nekaj treningov, zaresne priprave na sezono 2019/20 pa bodo pričeli v začetku avgusta.

 Calcit Volley je v minuli sezoni osvojil drugo mesto v Pokalu Slovenije, prav tako drugo mesto v državnem prvenstvu, v srednjeevropski ligi Mevza so končali na tretjem mestu, velik uspeh pa so dosegli tudi v pokalu CEV Challenge, kjer so se uvrstili med najboljših osem.«

Kot smo že omenili, presenetljive, nerazumljive in bržkone tudi prenagljene odločitve vodstva kluba, da odslovi Aleša Hribarja, ne razume ne dobršen del igralcev, ne člani kamniškega odbojkarskega kluba, še manj pa zvesti navijači, ki se utegnejo zaradi tovrstnih odločitev še nekoliko bolj oddaljiti od domačega kluba. Poraja se namreč občutek, da so vodstvu kluba pomembne zgolj številke in osvojene lovorike, v smislu pregovora, da ni nihče prerok v domači vasi, pa ima dvojna merila za domače in “uvožene”.

Kako bo odločitev vodstva odbojkarskega kluba Calcit Volley, s katero se, tudi znotraj kluba, pa četudi zgolj potihem, marsikdo ne strinja, vplivala na nadaljne delo kluba in kakšne rezultate bo prinesla, pa bomo najbrž videli ob letu osorej, ko bomo vodstvu kluba Calcit Volley, bodisi navdušeno ploskali, bodisi, če bodo znali imeti enaka merila tudi zase,  (po)mahali v slovo.