Naslovnica / Črna kronika / Pri spravilu koruze je kombajn mladoletniku odtrgal obe roki
Simbolična fotografija

Pri spravilu koruze je kombajn mladoletniku odtrgal obe roki

Včeraj zvečer je v Veliki vasi pri v Moravčah prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri je bil hudo poškodovan mladoletnik, ki mu je kombajn za spravilo koruze odtrgal obe roki.

Včeraj zvečer, okoli 21:40, je v Veliki vasi pri Moravčah pri spravilu koruze prišlo do hude delovne nesreče, v kateri je kombajn sedemnajstletniku, ki je ob koncu dela ročno podajal koruzo v kombajn, obe roki potegnilo v delovni stroj in odtrgalo pod komolci.

Na pomoč poškodovancu, ki je bil po poročanju portala Domžalec, ves čas pri zavesti, so priskočili lokalni gasilci PGD Velika vas in Moravče, ki so mladoletniku nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale, le-ti pa so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bilo v zvezi s sinočnjo delovno nesrečo zaenkrat ugotovljeno, da so se pri spravilu koruze družinski člani pri delu na polju gibali okoli stroja za mletje koruze, pri tem pa je mladoletniku v stroj potegnilo obe roki. Mladoletnik je bil pri tem huje poškodovan, vendar njegovo življenje, po podatkih policistov, ni ogroženo.

Policisti okoliščine dogodka še preverjajo, o znanih dejstvih pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

X