Naslovnica / ŠPORT / Prijavite se na 11. Veronikin tek

Prijavite se na 11. Veronikin tek

Ljubitelji teka že dobro poznajo Veronikin tek, ki vsako leto tik pred Ljubljanskim maratonom poskrbi za tekaško vzdušje v Kamniku. Letošnji 11. Veronikin tek bo potekal v soboto, 12. oktobra.

Predprijave, ki prinašajo nižjo štartnino, so že odprte. Najbolj zvesti tekači so se na tek prijavili že skupaj s tekom na Stari grad, ki je potekal 24. maja.

»Tudi letos bomo odraslim tekačem pripravili deset kilometrsko traso, ki bo potekala po mestu Kamnik in izven njega,« pojasnjuje vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar in dodaja: »To tekaško tekmovanje postaja vedno bolj priljubljeno med tekači, tudi zato, ker je to za marsikoga odlična priprava na Ljubljanski maraton.«

Start teka za odrasle na 10 kilometrov bo ob 11. uri. Tudi letos pa na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik niso pozabili na mlajše ljubitelje teka. Ti bodo tekli od 9.30 dalje na 600 metrov (letnik 2008 in mlajši) oziroma na 1000 metrov (letnik 2004 in 2005 ter letnik 2006 in 2007). Najmlajši tekači bodo tekli ob 13.30, ko bo potekal tek vrtcev – Ciciban teče. Vsi starti bodo na Glavnem trgu. Startnina v predprijavi znaša 15 evrov, od torka, 8. oktobra, dalje je redna startnina 20 evrov. Cicibani, učenci in dijaki so startnine oproščeni.

Predprijave na 11. Veronikin tek so možne preko spletne aplikacije prijavim.se ali na Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 2 v Kamniku (vsak dan od 9. do 16. ure) in sicer do ponedeljka 7. oktobra 2019. V predprijavi se startnina poravna na TRR Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ali na Turistični informativnem centru na Glavnem trgu 2 v Kamniku. Predprijavljeni tekači bodo lahko štartne številki dvignili že pred tekmovanjem in se tako izognili gneči. Za večje skupine ali klube je skupinska prijava možna na elektronski naslov franci.kramar@visitkamnik.com. Predprijava je potrjena, ko je vplačana štartnina. V primeru nepravočasnega plačila do izteka predprijav, se obračuna redna startnina.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: Matic Klanšek, ZTŠK Kamnik