Naslovnica / Črna kronika / Prijeli serijskega vlomilca in mirili brata, ki sta se stepla zaradi dediščine
Policisti in policistke svoje delo večkrat predstavijo javnosti, seveda pa jih zanima tudi, kako njihovo delo ocenjujete občani.

Prijeli serijskega vlomilca in mirili brata, ki sta se stepla zaradi dediščine

Po kar spektakularnem lovu po podgorskem polju, so kamniški policisti v preteklem tednu slednjič le uspeli prijeli storilca, ki ga sumijo večjega števila vlomov in tatvin iz stanovanjskih hiš, kar zbuja upanje, da se bo število tovrstnih kaznivih dejanj na Kamniškem zmanjšalo. Razen z vlomi in vlomilci, so se naši policisti in policistke minuli teden »pozabavali« tudi z voznikom, ki je vozil brez izpita, s pijanim in nasilnim partnerjem ter mirili brata, ki sta se sporekla in stepla zaradi dediščine.

Vlom v klet stanovanjske hiše
04.04.2016 – V eni izmed stanovanjskih hiš na območju Kamnika je prišlo do vloma v klet. Neznani storilec je v času odsotnosti oškodovanca z brco poškodoval vhodna vrata kletne etaže stanovanjske hiše iz katere je odtujil prenosni računalnik HP. Nastala materialna škoda v višini 1.000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prijetje serijskega vlomilca
05.04.2016 –  Policisti policijske postaje Kamnik so izvedli prijetje storilca, ki je v mesecu marcu storil več vlomov in drznih tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš v času, ko so bili stanovalci doma. Med samim nadzorom Jakopičeve ulice je osumljenec opazil policiste in zaradi lažjega bega in preusmeritve policistov poklical interventno številko 113 in najavil lažno intervencijo. Policisti so med samim preverjanjem ugotovili, da gre za lažno najavo in kljub temu varovali območje, ko je storilec priplezal po žlebovih stanovanjskega bloka in jo nato mahnil proti Podgorju, kjer je bil prijet. Zoper osumljenca so bila uporabljena prisilna ter izvedeno pridržanje po 157/2 ZKP. Izročen k preiskovalnemu sodniku ki je zanj odredil pridržanje.

Vlom v stanovanje
06.04.2016 – Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje na naslovu Pot v Rudnik. Na kraju ugotovljeno, da  je neznanec tega dne preko dneva na vzvod skozi teraso vlomil v hišo oškodovanke in iz hiše odtujil zlatnino ter prenosni računalnik. Nastala je materialna škoda za okoli 10.000 eurov. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vozniku brez vozniške zasegli vozilo
07.04.2016 – Pri kontroli prometa sta policista v naselju Šmarca, zaustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri samem postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker omenjeni izpita ni nikoli opravil, mu je bilo v skladu s 23. čl. Zakona v cestnem prometu vozilo zaseženo in odpeljano z avto vleko v hrambo. Proti potrdilu so bile odvzete tudi registrske tablice katere so bile poslane na upravno enoto.  Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

Pijan oklofutal partnerico
08.04.2016 – Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali spor med partnerjema. Na kraju ugotovljeno, da je partner prišel domov pijan in prijaviteljico dvakrat klofnil okoli ušes. Kršitelju je bil na kraju zaradi kršitve javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

Bratski pretep zaradi dediščine
09.04.2016 – Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali spor med bratoma. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se brata sprla, zaradi dediščine nakar je kršitelj drugega s pestjo udaril v predel desne oči in ga odrinil, da je padel po tleh in pri tem zadobil lahke telesne poškodbe.  Kršitelju bo izdan plačilni zaradi kršitve javnega reda in miru.

Plezal po starodobniku
10.04.2016 – Na Komendskem sejmu smo obravnavali poškodovanje tovornega vozila – starodobnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči s plezanjem po tovornem vozilu FORD A (letnik 1931), poškodoval pokrov motorja, levi sprednji blatnik in streho. Nastala je mat. škoda za okoli. 1500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Predstavitev dela Policije na sejmu v Komendi

Policisti minuli vikend niso imeli opraviti zgolj s tolovaji in zlikovci, ampak so se lahko posvetili tudi nekoliko prijetnejšim opravilom, denimo predstavitvi dejavnosti in dela Policije na kmetijsko-obrtnem sejmu v Komendi.

Predstavitev mobilne policijske postaje je bila še posebej zanimiva za najmlajše, ki so si lahko nadeli policijsko kapo in si dodobra ogledali policijsko vozilo, za nameček pa dobili še bombon oz. čokoladice, ki so jih policisti nabavili iz lastnega žepa.

Nekoliko starejšim in nemalokrat tudi rahlo vinjenim obiskovalcem, pa je je razstavna prisotnost prijaznega policijskega para služila za potešitev radovednosti in preizkus jezične korajže. Nekaj tistih, ki so na sejmu gledali predvsem v dno kozarcev, pa se je želelo pomeriti tudi na lokalnem prvenstvu v pihanju, vendar njihovemu »športnemu duhu« na sejmišču ni bilo ustreženo, upamo pa, da svoje športne vneme niso nadaljevali tudi na cesti.