Naslovnica / Črna kronika / Prijet pri poskusu cepljenja z osmim odmerkom cepiva proti COVID-19

Prijet pri poskusu cepljenja z osmim odmerkom cepiva proti COVID-19

Policisti so ovadili pet moških z območja Gorenjske in Ljubljane ter pri prijeli moškega, ki je, v zameno za nizko plačilo, prejel že sedem odmerkov cepiva proti COVID-19, sodišče pa je zanj odredilo pripor.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana so kriminalisti, zaradi manipulacije pri cepljenju proti bolezni COVID-19, kazensko ovadili pet moških iz območja Gorenjske in Ljubljane, saj jih sumijokaznivega dejanja overitve lažne vsebine. Glede na trenutno zbrana obvestila, se je prvoosumljeni v zadnjih dveh mesecih ter v različnih terminih na cepilnem mestu identificiral v imenu preostalih osumljencev ter se zanje oz. v njihovem imenu cepil, s čemer je, z namenom pridobivanja EU COVID potrdila, spravil pristojni zdravstveni organ v zmoto.

Kot navajajo policisti je prvoosumljeni do prijetja za tri soosumljene prejel 1 odmerek cepiva (na drugega je bil naročen), za četrtega in za sebe pa je že prejel oba odmerka cepiva. Moški je tako prejel sedem odmerkov cepiva, prijet pa je bil pri poskusu osmega cepljenja.

Za osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, s kazensko ovadbo pa je bil prejšnji teden priveden na pristojno sodišče, ki je zanj odredilo pripor.

Prvoosumljeni je za prejeta cepiva prejel nizko plačilo, policisti pa so ugotovili tudi, da je četverica za svojo korist izrabila njegovo stisko in osebne okoliščine ter ga kljub možnim posledicam za njegovo zdravje napeljala k izvršitvi kaznivega dejanja.