Naslovnica / ŠPORT / Princeske s fanatično igro do novih dveh točk

Princeske s fanatično igro do novih dveh točk

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je bila v četrtem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske že na robu poraza, po velikem preobratu pa so v Kopru na koncu premagale domači Ankaran Hrvatini s 3:2 (-22, -24, 23, 18, 17). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 30. marca, ob 16.30, gostile ekipo Swatycomet Zreče.

Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II 2:3 (22, 24, -23, -18, -17)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Zajec (Ljubljana).

Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Krstić, Apollonio 4, Pangerc 9, Angelini 14, Medved (L), Pobega, Pavič 11, Cerovac 4, Ćorić 27, Ačko Jarkovič, Trobec 5, Omerdić, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

Calcit Volley: Krašovec 2, Špoljarič 14, Topič, Šeme (L), Lužovec 27, Javornik, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek 5, Zatković 23, Sitar 8, Jerala 6, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Kamničanke so v letošnji sezoni dvakrat že premagale Ankarančanke, enkrat tudi v Kopru, prav njih pa so tudi izločile v četrtfinalu pokala Slovenije, zato se tokratnega že tretjega gostovanja niso ustrašile. V prvih dveh nizih so bile v končnicah nizov resda bolj zbrane domače odbojkarice, vendar to Kamničank ni potrlo ter po napetem tretjem nizu na koncu prišle do dveh pomembnih točk v boju za drugo mesto. Trenutno so na tretjem mestu, saj so jih prehitele Grosupeljčanke, zato pa na četrtem mestu za točko zaostajajo Pucončanke.

V prvem nizu so Ankarančanke, ki so do tekme s Kamničankami bile še edina neporažena ekipa zelene skupine, do odločilne prednosti prišle sredi niza, ko so na servis Marine Ćorić in z uspešnim napadom Line Angelini povedle s 17:13. Varovanke Francija Obolnarja so se jim v končnici niza še približale na točko zaostanka, ko je bila v bloku uspešna Sara Sitar (22:23), toda domačinke so po zaslugi Nine Pangerc in lastni napaki gostij prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

Drugi niz so bolje začele mlade Kamničanke, ki so po zaslugi Zale Špoljarič povedle s 5:2, a je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Karin Pavič je izid na sedmi točki izenačila. Toda Špela Lužovec in Eva Zatković sta poskrbeli za novo visoko vodstvo kamniške ekipe, ki je vodila tudi že z 21:15. Vendar je bila končnica niza spet popolnoma v znamenju Ankarančank, ki so z asom Lane Apollonie izkoristile že prvo zaključno žogo, pred tem so eno imele tudi gostje.

V tretjem nizu so bile na pragu zmage domače odbojkarice, ki so pred vstopom v končnico vodile s štirimi točkami prednosti (20:16). Tokrat so bile Kamničanke tiste, ki se niso sprijaznile s porazom in so na servis Zale Špoljarič ter uspešnim napadom Špele Lužovec izid na 20. točki izenačile. S tem pa se kamniške odbojkarice še niso zadovoljile in po zaslugi razpoložene Špele Lužovec izkoristile drugo zaključno žogo.

Na krilih zmage v tretjem nizu so Kamničanke začele četrtega. Spet se je razigrala tudi Eva Zatković, z učinkovito igro je nadaljevala tudi Špela Lužovec, niz pa je bil praktično odločen z novim asom kapetanke Zale Špoljarič, saj je bilo na semaforju že 16:7 za Calcit Volley. Ankarančanke so se jim v končnici niza še približale na štiri točke zaostanka (18:22), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Franci Obolnar je zadel z menjavo, ko je zaradi bloka v igro poslal Zalo Krašovec namesto Zale Špoljarič in prav Krašovčeva je z blokom in uspešnim napadom izenačila izid v nizih na 2:2.

V tie-breakju so bile po menjavi strani bližje zmagi domače odbojkarice, ki so s točko Koni Trobec vodile že z 9:5. A se kamniške odbojkarice niso predale in so s kar sedmimi zaporednimi točkami, tri od njih je prispevala Špela Lužovec, domačinkam pobegnile na 12:9. V razburljivi končnici so nato zapravile tri zaključne žoge za končno zmago, eno so zapravile tudi Ankarančanke, nato pa je vse dvome o zmagovalkah rešila Zala Špoljarič.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »V prvih dveh nizih je manjkal kakšen blok več, pa tudi sreča ni bila na naši strani, zato pa smo tretjega nekoliko srečno dobili mi. Najboljšo igro smo prikazali v četrtem nizu, ko smo ves čas odlično servirali, v petem pa smo bili že skorajda v izgubljenem položaj, vendar se dekleta niso predale in za borbeno igro so bile na koncu nagrajene. Tekma je bila na splošno dobra, kajti Ankarančanke so zelo močne, je pa ta zmaga za nas zelo pomembna, saj z njo ostajamo v igri za drugo mesto.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec