Naslovnica / ŠPORT / “Princeske” še drugič brez izgubljenega niza

“Princeske” še drugič brez izgubljenega niza

V zadnji tekmi šestega kroga 1B DOL ženske je druga ženska ekipa Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje premagala Soboto. Mlade Kamničanke bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 21. novembra, ob 17. uri gostovala v Logatcu.

Calcit Volley II – Sobota  3:0 (15, 13, 18)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Hodžič, Villalba.

Calcit Volley II: Krašovec, Topič 1, Lužovec 13, Javornik 13, Povh 2, Zorman 12, Žužek 2, Žvegla, Andrejič 1, Sitar 9, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 8. Trenerka: Katarina Vraber.

Sobota: Saje 3, Weingerl 2, Črnko (L), A. Kuhar 3, Babič 5, Klement 2, Puklavec 5. Trener: Spasoje Todorović.

Varovanke Katarine Vraber so v svoji do zdaj edini tekmi v 1B DOL ženske v svoji dvorani brez izgubljenega niza premagale Mozirje, na drugi strani pa so Sobočanke doma izgubile z Logatcem z 1:3. Brez izgubljenega niza so do novih treh točk še drugič letos prišle Kamničanke, medtem ko so gostje iz Murske Sobote še naprej brez njih. Zmaga kamniške ekipe niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.

Prvi niz je bil praktično odločen že na sredini niza, ko so Kamničanke po seriji dobrih servisov Sare Sitar in Nike Kraševec Sobočankam pobegnile na kar 18:3. Ob dobrih servisih so bile v napadu uspešne kapetanka Špela Lužovec in Sitarjeva, svoje pa je dodala tudi kadetska reprezentantka Živa Javornik. Do konca niza so soboške odbojkarice nekoliko umilile poraz, zadnjo točko pa je dosegla Javornikova.

Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice prevladovale na igrišču. Sobočanke so še naprej imele težave na servis domače ekipe, tokrat so jim največ težav povzročale Lana Žužek, Špela Lužovec in Anja Zorman, ki je z asom poskrbela za neulovljivih 18:7. Kamničanke so bile nevarnejše tudi v napadu in v bloku, prav po bloku Zormanove pa so zanesljivo dobile tudi drugi niz.

Ko so v tretjem nizu domače odbojkarice po dveh zaporednih točkah Javornikove povedle s 13:2, je bila tekma praktično odločena. Po visokem vodstvu je zbranost v domači ekipi nekoliko popustila, kar so Sobočanke izkoristile in se pred vstopom v končnico z asom Ane Babič Kamničankam približale na pet točk zaostanka. Toda v končnici sta Javornikova in predvsem Zormanova rešili vse dvome o tem, katera ekipa bo osvojila vse tri točke. Anja Zorman je s svojim tretjim blokom na tekmi tudi potrdila zmago.

Miha Štamcar