Naslovnica / ŠPORT / Princeske z odlično igro do zmage in treh točk v Puconcih

Princeske z odlično igro do zmage in treh točk v Puconcih

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tretjem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske v gosteh premagale Roto-Kemo Puconce s 3:0 (22, 21, 18). V prihodnjem krogu, v soboto, 23. marca, bodo Kamničanke spet igrale v gosteh. Njihov nasprotnik bo ekipa Ankaran Hrvatini, ki trenutno vodi v zeleni skupini.

Roto-Kema Puconci – Calcit Volley II 0:3  (-22, -21, -18)

Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 100, sodnika: Seifried (Maribor), Valentar (Ravne na Koroškem).

Roto-Kema Puconci: Svetanič, Škraban, Kerbler, D. Oletič, Vilfan, Pintarič, Šadl, M. Oletič, Mikl (L), Trener: Tin Vrabl.

Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec, Javornik, Juhant, T. Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

V letošnji sezoni so kamniške princeske na gostovanju v Puconcih že premagale domačo ekipo, zato pa so v svoji dvorani proti njej položile orožje. Prav zaradi poraza v zadnjem krogu rednega dela prvenstva so zeleno skupino začele s tremi točkami, ob že minimalni zmagi pa bi jih imele šest več. Ker so praznih rok ostale tudi minulo soboto, ko so gostile ATK Grosuplje, so varovanke Francija Obolnarja, če so še želele ostati v enakovrednem boju za najmanj drugo mesto, ki bo tudi v prihodnji sezoni zagotavljalo igranje med najboljšimi slovenskimi klubi, v Puconcih nujno potrebovale zmago.

Odbojkarice Calcit Volleyja so zelo odločno vstopile v dvoboj s Pucončankami, vendar si kakšne večje prednosti niso ustvarili. Do petnajste točke sta bili ekipi še skupaj, v končnici pa so bile bolj zbrane gostujoče odbojkarice, ki so si priigrale nekaj točk prednosti, kar jim je zadostovalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz je bil dolgo izenačen, zadnje izenačenje pa je bilo pri izidu 19:19. S tremi zaporednimi točkami so Kamničanke domačinkam pobegnile za tri točke (22:19), z zbrano igro pa so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

V tretjem nizu so Pucončanke povedle z 2:0, nato pa bile v vodstvu vse do izida 10:9. S tremi zaporednimi točkami so prvič v tretjem nizu do vodstva prišle razpoložene Kamničanke (12:10), korak bližje zmagi pa so bile pri vodstvu s 16:12. Domačinke se seveda še niso predale in ob boljšem servisu so se gostjam približale le na točko zaostanka (17:18), vendar je bilo njihovih upov po preobratu hitro konec. S polminutnim odmorom je Franci Obolnar zaustavil njihov nalet, po vrnitvi na igrišče pa so njegove varovanke dosegle kar pet zaporednih točk za vodstvo s 23:17. Visoke prednosti razigrane Kamničanke niso zapravile, izkoristile so že prvo zaključno žogo ter zasluženo prišle do treh točk, tako da imajo skupaj z domačinkami in Grosupeljčankami devet točk.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Skozi vso tekmo smo dobro izvajali začetne udarce. Tu in tam smo še naredili kakšno napako preveč v polju, vendar so se dekleta borile za vsako žogo in na koncu so bile nagrajene z zmago. Pomembno je bilo, da smo za razliko od nekaterih zadnjih tekem, držali sprejem, tako da nam je bilo lažje v napadu. Vse čestitke si zaslužijo tudi domačinke, ki so reševale neverjetne žoge. Še vedno nam primanjkuje malce uigranosti.«

Miha Štamcar