Naslovnica / NOVICE / Pritisnimo “všeček” za turistični projekt kamniških dijakov

Pritisnimo “všeček” za turistični projekt kamniških dijakov

Trije kamniški dijaki 3.e oddelka  GSŠRM: Sadije AJAZAJ, Žan POTOČNIK in Luka ŠTRUKLEC  so se pod mentorstvom prof. Viktorije Pirš, Vitke Voljč in Milana Mandeljca prijavili na 12. mednarodni festival “VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA” z raziskovalno nalogo “SKRIVNOSTI VERONIKE IZ MALEGA GRADU“.

Odločili so se, da bodo izbrali kamniško Veroniko, saj se jim je zdelo, da je kar malo pozabljena. V okviru tekmovanja so morali narediti raziskvalno nalogo, produkt, promocijski spot, ki ga lahko “všečkate” na povezavi: https://www.facebook.com/pages/Turisti%C4%8Dna-zveza-Slovenije/111927685552187?sk=app_764216210353152

​Naslov spota je Skrivnosti Veronike in Malega gradu, nahaja pa se pod zaporedno številko 5.

V okviru raziskovalne naloge so dijaki izdelali računalniško igro, ki obiskovalca Kamnika v slovenskem oz. angleškem jeziku popelje skozi staro mestno jedro in ga na interaktiven način seznani s kamniškimi znamenitostmi. Igrica se igra tako, da igralec izbira možne poti s klikom na puščice. Izbrali so pot, ki se jim je zdela najbolj primerna, igra pa se začne na mostu pri šolskem centru.

Za vsak “všeček”, ki jim ga boste namenili vam bodo zelo hvaležni, saj spoti medsebojno tekmujejo tudi v nabiranju všečkov, zato je najbrž prav, da jih pri njihovem trudu podpremo tudi mi.

Dijaki bodo svojo nalogo predstavile na sejmu Alpe.Adria: Turizem in prosti čas.

Vabljeni ste, da jih, 28. januarja 2015, na njihovi stojnici, ki jo bodo imeli na Gospodarskem razstavišču, obiščete tudi vi.

Več podaktov o projektu kamniških dijakov si najdete na povezavi: http://www.gssrm.si/joomla2/images/pirs/Skrivnostana_Veronika_A6.pdf