Naslovnica / NOVICE / Priznanja za najboljše kamniške učenke in učence

Priznanja za najboljše kamniške učenke in učence

V Domu kulture Kamnik je župan Matej Slapar podelil priznanja 37 najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2023/2024.

Najboljšim učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom je župan Matej Slapar včeraj iskreno čestital za njihov uspeh ter jim namenil naslednje misli: »Lepo pozdravljeni in dobrodošli v imenu Občine Kamnik, ki je ponosna na vse vas. Tekom vaših šolskih let ste se naučili mnogo novega, zmogli ste premagovati ovire in dosegali ste odlične učne uspehe, zato vam lahko danes s ponosom rečemo najboljše in najboljši. Resda je znanje tisto, ki veliko šteje, pa so vendarle na drugi strani tudi vaša osebnost in vaša dejanja tisto najpomembnejše, kar poleg učnih uspehov daje težo in pomen vašemu življenju. Izjemne učne uspehe ste tekom šolanja dopolnjevali tudi z vašo solidarnostjo, vztrajnostjo in predanostjo. Kot pravi majstri in kot naš rojak Rudolf Maister – Vojanov, kateremu celo letošnje leto posvečamo veliko pozornost, saj v letu 2024 obeležujemo leto generala Rudolfa Maistra.

Pred kratkim je izšla slikanica z naslovom Rudolf in Vojko ali Kako je Maister v 47 minutah ubranil slovenski Maribor, ki jo boste danes prejeli v dar in v njej je zapisano takole: »Pogum brez brihtne glave ne pomaga, brez pameti ne boš odgnal sovraga. Obojega pač Rudolfu ne manjka, vendar brez drznosti je meja tanka. Pa še tovarištvo, zaupanje, zvestoba njegovih mož, ki šli bi z njim do groba. Ko daš na kup vse te vrline – nič čudnega, da Rudolf je ubranil meje domovine.« Zato vam želim, da bi bili tudi v prihodnje na svoji nadaljnji poti tako neustrašni. Poguma vam zaradi bistre glave gotovo ne bo zmanjkalo, drzno pa ubirajte svojo življenjsko pot. Nekateri boste postali izjemni športniki, drugi uspešni kulturniki ali pa znanstveniki, zdravniki, učitelji, vojaki, policisti, politiki, podjetniki ali karkoli že boste, vam želim, da bi vedno dosegali cilje, ki so pred vami, da bi ostali zvesti samim sebi in svojim ciljem ter svojim željam, ki jih želite uresničiti. Ampak nikoli, res nikoli, ne odnehajte. Borite se, ko bo težko. Pa naj bo to za ocene, za pomoč sočloveku, družini ali prijateljem. Bodite drzni, pogumni in strastni. Marsikdo vam bo ob tem stal ob strani, najprej starši in vaši skrbniki, potem pa tudi učitelji in profesorji, mentorji in ne nazadnje prijatelji ter v nadaljevanju življenjski sopotniki. Ne imejte skromnih ciljev, a imejte tiste realne. Iskrene čestitke najboljši in najboljše. In bravo vi!« 

Za glasbeno popestritev so poskrbele dekleta Citrin banda v zasedbi Lane Erzar, Tjaše Cevec in Klare Štrajhar. Za zabavno povezovanje, ob kateri smo se vsi iz srca nasmejali, pa je poskrbel Gašper Bergant. Prireditev smo izvedli skupaj z Zavodom za kulturo Kamnik, ekipo Doma kulture Kamnik in Zavodom za turizem in šport Kamnik.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Seznam najboljših učenk, učencev, dijakinj in dijakov v letu 2023/24

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

PATRICIJA POLJANŠEK, 9. a
Patricija ima delovne navade in je pripravljena pomagati sošolcem in sošolkam, izredno rada bere, je spoštljiva, vedoželjna, a hkrati skromna in pozorna do sočloveka. Svojo vsestransko nadarjenost je dokazala z zlatimi priznanji na državni ravni na tekmovanjih iz kemije, logike računalništva in matematike. Učno je izjemno uspešna, saj je v vseh letih šolanja pri vseh predmetih imela ocene zaključeno odlično. To raven bo ohranila tudi v letošnjem šolskem letu. K njeni uspešnosti prav gotovo pripomoreta tudi njeni misli: »Upaj si vsaj poizkusiti.« in »En neuspeh ne pomeni konca.«

MAJA LEVEC, 9. a
Maja je učenka, ki kaže vrline tako na učnem področju kot pri medosebnih odnosih. Zlata priznanja je na državni ravni dosegla na tekmovanjih Razvedrilne matematike, Ekokviza, Logične pošasti, Vesele šole ter Turizmu pomaga lastna glava. Njeno močno področje je tudi slovenski jezik, saj s pisanjem rim izraža svoj pogled na svet in notranje doživljanje sveta.  Zmožnost ustvarjanja lepih verzov ji omogoča, da izrazi svojo kreativnost na edinstven način, kar je pokazala tudi z najboljšo otroško pesmijo na natečaju ELA – Mali Pranger in 3. mestom na mednarodnem natečaju »Zaklad«. Prav tako je svojo ustvarjalnost pokazala kot režiserka kratkega filma z naslovom Umetnost srce oživi, s katerim se je na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik uvrstila na državno raven in dosegla srebrno priznanje. Je tudi članica pevskega zbora, kar je pripomoglo k razvoju njenega glasbenega talenta. S svojim znanjem pomaga sovrstnikom, disciplinirano opravlja vse zadolžitve, svoje mnenje izrazi jasno in spoštljivo, rada raziskuje nova področja in ne sili v ospredje. Je zaupanja vredna oseba, ki zna s svojim obnašanjem in znanjem svetu dati vrednost in ga obarvati z življenjem. Vodi jo misel: »Kjer je volja, tam je pot.«

ANDREJ CENE, 9. a
Andrej je talentiran in odločen učenec, ki je svoje sposobnosti pokazal tudi z osvojenima zlatima priznanjema na področju fizike. Da je lahko uspešen na več področjih, je dokazal tudi z glavno vlogo v kratkem filmu z naslovom Umetnost srce oživi, s katero se je na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik uvrstil na državno raven in dosegel srebrno priznanje. Njegovo močno področje je tudi šport, saj je svoje atletske sposobnosti pokazal tudi na občinskem tekmovanju iz atletike, kjer je dosegel 6. in 1. mesto ter se uvrstil na regijsko tekmovanje. Tudi pri ostalih predmetih dosega odlične ocene. V življenju ga vodi misel: »Da dosežeš cilj, moraš najprej verjeti vase in v svoj uspeh.«

Osnovna šola Stranje

FILIP MALEŽIČ
Filip je v vseh pogledih odličen učenec. Redno je sodeloval pri različnih šolskih projektih in prireditvah. Hkrati pa je znal vzpostaviti spoštljive medosebne odnose in je s svojim pristopom pozitivno vplival na ljudi okoli sebe. Svoje znanje je skozi svoje osnovnošolsko izobraževanje dokazoval praktično na vseh tekmovanjih, med drugim se je letos udeležil tekmovanj iz matematike, zgodovine in geografije ter dosegel lepe uspehe; povsod je namreč prejel bronasto priznanje. V vseh letih osnovne šole je opravil slovensko bralno značko. Še posebej pa izstopa dosežek na tekmovanju Malih sivih celic leta 2023, kjer je z ekipo postal državni zmagovalec.

Njegove dosežke in trud prepoznavajo vsi učitelji, sošolci in osebje šole. Ponosni smo, da ga lahko imenujemo za najboljšega učenca osnovne šole.

FILIP GOLOB
Filip je redno aktivno sodeloval pri raznovrstnih šolskih aktivnostih. Vedno je bil pripravljen pomagati pri organizaciji in izvedbi različnih kulturnih dogodkov na šoli. S svojo energijo, ustvarjalnostjo in odgovornostjo je vidno prispeval k uspešni izvedbi številnih prireditev, ki so obogatile šolsko življenje in na splošno povezale šolsko skupnost. Dejavno sodeluje pri pouku in vestno in natančno izpolni vsako svojo nalogo, si realno postavi svoje cilje in se potrudi za njihovo uresničitev, ob tem pa mu ostaja dovolj energije za pomoč sošolcem pri šolskem delu. Svoje veselje do branja je vsako leto pokazal z opravljeno slovensko bralno značko, na tekmovanju iz angleščine pa je dosegel bronasto priznanje.

ARNE GRADIŠEK
Arne je bister fant in prizadeven učenec z jasno izraženimi cilji in izoblikovanimi prioritetami. Zadolžitev in sebi lastnih interesov se loteva odgovorno, natančno in za svoja leta z zavidljivo mero preudarnosti. Do učiteljev in sošolcev je prijazen, spoštljiv in vljuden. Z njim se je tudi na šolskih hodnikih prijetno pogovarjati, saj ga krasi zmožnost konstruktivnega sogovorca, kar je zavidanja vredno. V šoli se je redno in zavzeto loteval zadanih nalog; sodeloval je na prireditvah, bil je član dramske skupine in je s tem sooblikoval družbeno življenje na šoli, pri čemer je spretno krmaril med mladostniško razigranostjo in skrbjo za šolsko delo. Odlikujeta ga zrelost in samoiniciativnost, kar mu bo tudi po končanem osnovnem šolanju široko odprlo marsikatera vrata.

Glasbena šola Kamnik

TAMARA KRALJ
Tamara obiskuje šesto leto citer pri Tomažu Plahutniku. Je ena najboljših učenk v razredu, njena talentiranost in prizadevnost pa se kažeta na vseh področjih, saj redno nastopa kot citrarka in kot pevka Mladinskega pevskega zbora GŠ Kamnik na javnih in internih nastopih v okviru šole in tudi na prireditvah v Občinah Kamnik in Komenda. V tem šolskem letu se je udeležila državnega tekmovanja Temsig, ki je potekalo v mesecu marcu na GŠ Hrastnik. V kategoriji 1.c je prejela zlato priznanje. Meseca aprila je v Celju potekalo 4. mednarodno tekmovanje Celeia, na katerem je Tamara v III. kategoriji CITRE prejela srebrno plaketo. Tudi v preteklosti se je Tamara Kralj redno udeleževala tekmovanj. Leta 2021 je na državnem tekmovanju Temsig v Murski Soboti v kategoriji 1.a prejela zlato priznanje. Leto kasneje se je udeležila tekmovanja  »9. Internationalen Wettbewerbs für Zither« v Münchnu.  Dobila je priznanje za zelo temperamenten in muzikalen nastop. V aprilu istega leta je na 3. mednarodnem tekmovanju Celeia v Celju, v II. kat. CITRE prejela zlato plaketo.

ANAMARIJA GRAJ
je zelo talentirana in perspektivna mlada glasbenica, violončelistka. Je učenka 5. razreda violončela na glasbeni šoli Kamnik. Do predlani je bila aktivna tudi kot baletka. Prednost je nato dala igranju na violončelo.

Že od začetka svoje glasbene poti zelo vestno, z ljubeznijo in odgovornostjo pristopa k delu, kar botruje izjemnem razvoju njenega glasbenega talenta. Igra z veliko radostjo, izraznostjo, ter s tehnično izstopajočim nivojem za svojo starost.

Kot izvrstna mlada violončelistka redno nastopa kot solistka, članica komornih skupin in orkestrov, na nastopih Glasbene šole Kamnik, ter na drugih prireditvah v organizaciji ustanov kamniške občine in širše. Redno se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj za mlade glasbenike, kjer je redno opažena, ter si s svojim igranjem priigra visoka odličja in nagrade:

Leta 2021 je prejela zlato plaketo in 3. nagrado na državnem tekmovanju za mlade glasbenike Temsig 2021, 2. nagrado je osvojila na mednarodnem tekmovanju Musica Goritiensis 2021 za mlade glasbenike do 30. leta v Italiji

Leta 2022 je prejela zlato plaketo – absolutna 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju za mlade glasbenike do 30. leta starosti – Musica Goritiensis 2022 v Italiji. Leta 2023 si je priigrala zlato plaketo in 3. nagrado na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije – TEMSIG 2023, Disciplina: Komorna igra in 2. nagrado na mednarodnem tekmovanju Musica Goritiensis 2023 ter Laureat, 1. nagrada in absolutna zmagovalka v disciplini violončelo, na mednarodnem World Open Online Music Competition 2023, v duu s Tino Bizjak. Leta 2024 je na 53. državnem tekmovanju Temsig 2024 osvojila zlato plaketo in 1. nagrada v kategoriji Ib. Na tekmovanju World Open music competition je v duu s Tino Bizjak, v kategoriji Junior Artist,prejela 1. nagrado ter naziv »Laureat of the 1st prize, virtuoso performer«.

 Osnovna šola CIRIUS Kamnik

ELINA HASANBEGOVIĆ, 9. razred
Elina Hasanbegović je s svojo zanesljivostjo, delavnostjo, odločnostjo in disciplino vzor vrstnikom. Je samostojna, samoiniciativna in vztrajna, tako na šolskem področju kot tudi zasebno. Odlikuje jo spoštljiv, vljuden in razumevajoč odnos do vsakega posameznika. Njeno najmočnejše področje je jezikoslovje, kar izkazuje tudi z branjem slovenskega in angleškega leposlovja. Učenka se preizkuša v pisanju poezije v angleščini in slovenščini. Zadnja leta je uspešno sodelovala na več literarnih natečajih. Uspešna je tudi na področju dramatike, saj je večkrat nastopila v dramskih vlogah, nazadnje v preteklem šolskem letu kot Mojca Pokrajculja v istoimenski zgodbi. Kljub gibalni oviranosti z vedrino in optimizmom premaguje ovire, s katerimi se srečuje, in s svojim zgledom kaže pozitiven odnos do življenja, zato si zasluži najvišje priznanje, ki ga podeljuje župan Občine Kamnik.

 

Srednja šola CIRIUS Kamnik

ALEN VÖLGYI, 5. b,  EKONOMSKI TEHNIK PTI
Alen Völgyi  obiskuje peti letnik programa ekonomski tehnik PTI. Pred tem je uspešno zaključil srednji poklicni program administrator. Je dijak, ki je že od samega začetka zelo uspešen pri šolskem delu, saj ga opravlja z veseljem in zanimanjem, kar se odraža v lepem učnem uspehu že od prvega letnika naprej. Alen se uspešno izraža v slovenskem in madžarskem jeziku. Odraščal je v dvojezičnem okolju in obiskoval dvojezično osnovno šolo v Lendavi. Zelo je uspešen tudi pri obeh tujih jezikih, nemščini in angleščini. Je zelo razgledan in svoja znanja širi tudi izven obveznih šolskih vsebin.  Je tudi zelo komunikativen. Svoje interese in  področja zanimanja prilagaja svojim zmožnostim. Alen ima zelo rad glasbo, ki jo tudi sam komponira na računalniškem programu in ustvarja nove zvrsti glasbe.  Na ostale sošolce v razredu deluje spodbudno, nanje vpliva predvsem s svojim zgledom in dobrimi rezultati. Je resen, mlad človek, ki ve, kaj želi, in se je za to pripravljen zares potruditi. Ves čas svojega šolanja stremi k čim večji samostojnosti.

DARKO OBLAK, 3.c,  POMOČNIK V TEHNOLOŠKIH PROCESIH
Darko Oblak v CIRIUS-u Kamnik zaključuje izobraževalni program Pomočnik v tehnoloških procesih. V času izobraževanja se je izkazoval s pozitivnim pristopom do šolskega dela. Je prijazen in komunikativen do sošolcev ter vrstnikov, spoštljiv do zaposlenih, vedno pripravljen priskočiti na pomoč, in še bi lahko naštevali. Ima jasne cilje za prihodnost, s šolanjem namerava nadaljevati na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana v programu Gastronomske in hotelske storitve.

Osnovna šola 27. julij Kamnik

KRISTINA VRHOVNIK
Kristina Vrhovnik je vsa leta šolanja dosegala nadpovprečne učne rezultate. Vztrajnost in delavnost sta vrlini, ki jo je razvila do popolnosti. V šolsko delo je vlagala veliko truda in bila uspešna na vseh področjih šolskega dela, najbolj pri naravoslovju in slovenščini. Udeleževala se je tekmovanj, sodelovala je v projektih, v okviru šolskega parlamenta si je prizadevala za uresničevanje pravic sošolcev … Odlično in odločno je vodila razredno skupnost. Še najpomembnejše pa je, da si je z vsemi, tako z učenci, kot z učitelji prizadevala stkati dobre medsebojne odnose in jim vedno pomagati.

UNEJS ASLANI
Unejs Aslani je v šolsko delo vlagal veliko truda. Motiviran za delo je ostajal tudi takrat, ko mu vse ni šlo najbolje. Ob vsem tem pa je vedno ohranjal pozitivno naravnanost in optimizem. V razredni skupnosti je bil vez med vsemi sošolci. S svojo iskrenostjo in razvitimi komunikacijskimi veščinami je pripomogel k razrešitvi marsikatere zagate med sošolci. S svojim iskrivim humorjem je popestril marsikatero učno uro.

Osnovna šola Marije Vere

TANAJA GAVEZ, 9. a
Je zanesljiva, odgovorna in vedno dobre volje. Svojo pozitivno energijo zna uspešno prenašati tudi na sošolce.Tako kot uživa med klekljanjem, na katerem je dve zaporedni leti posegla bo srebrnem državnem priznanju, uživa tudi v petju, saj zadnje štiri leta intenzivno sodeluje v šolskem pevskem zboru, pogosto ima tudi solo točke. Nikoli ji ne zmanjka energije niti za šolska tekmovanja, kar je dokazala s priznanji na tekmovanju Bober, Cankarjevem tekmovanju ter na tekmovanju Epi lectura.

Gre za nadarjeno dekle, ki se je v vseh letih šolanja izkazovala z najboljšimi ocenami.

Sošolci so o Tanaji povedali, da je to dekle, na katero se lahko vedno zaneseš, pa naj si bo to z zapiski ali nasveti. Tanja te nikoli ne bo razočarala.

IZAK KRKOČ, 9. a
Izak je bil vseh devet leta šolanja zelo uspešen in pozitiven učenec. Rad se je preizkusil na šolskih in izven šolskih tekmovanjih. Čut za pomoč in skrb za oddelčno skupnost mu nista tuja, saj je kot predsednik oddelka skrbel za pozitivno in povezovalno vzdušje v razredu. Do učiteljev je bil vedno spoštljiv, do sošolcev pa realen in vedno pripravljen pomagati. Bolj kot njegovi učni dosežki ga odlikuje izredno dobro razvit občutek za pravičnost ter nesebična pomoč sošolcem in učiteljem.

ZOJA VRŠIČ, 9. b
Zoja je prijazna in zanesljiva oseba, ki ji je vedno mar tudi za druge, vedno je pripravljena na pogovor in pripravljena pomagati tako sošolcem kot tudi učiteljem. V vseh letih šolanja je vestno opravljala svoje šolske obveznosti in poleg tega sodelovala v različnih dejavnostih. Rada bere slovensko, angleško in špansko literaturo. Ukvarja se tudi s slikanjem in kaligrafijo. Ponosna je na svoje sodelovanje v šolskih prireditvah, kot pevka v pevskem zboru, plesalka v folklorni skupini ali kot voditeljica. Rada se je udeležila različnih tekmovanj. V devetem razredu je odgovorno in vestno opravljala funkcijo predsednice šolske skupnosti. V letu 2022/23 je osvojila zlato priznanje – španska bralna značka in bronasto priznanje iz astronomije. V šolskem letu 2023/24 je sodelovala na tekmovanjih iz geografije, astronomije, fizike, kemije in slovenščine.

Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

MANCA PROGAR, 9. a 
Manca je poleg vsakoletnega odličnega šolskega uspeha v letošnjem letu prejela kar nekaj priznanj iz znanja naravoslovnih predmetov. Na državni ravni je prejela srebrno priznanje iz znanja biologije, na regijski ravni bronasto priznanje iz znanja fizike, na šolski ravni pa je prejela bronasto priznanje iz znanja matematike ter iz kemijskih poskusov Mehurčki. Dejavna je bila tudi na raziskovalnem področju, skupaj s sošolkama je izdelala raziskovalno nalogo Odnos učencev do naravoslovnih predmetov, za katero so prejele bronasto priznanje. V prostem času trenira v Kegljaškem klubu Kamnik, kjer je na državni ravni v zadnjih letih osvojila naslednja priznanja: 1. mesto dvojice (do 14 let), 3. mesto dvojice (do 14 let), 1. mesto dvojice (do 18 let), 3. mesto ekipno (do 18 let),1. mesto ekipno (do 23 let), 3. mesto ekipno (do 23 let), 2 krat 1. mesto ekipno (člani).

GAJA KUKOVEC, 9. a 
Gaja je poleg vsakoletnega odličnega šolskega uspeha uspešna tudi v glasbeni šoli, kjer igra saksofon v komorni skupini in orkestru GŠ Kamnik. V letošnjem šolskem letu se ponaša z osvojenim zlatim priznanjem iz znanja angleščine. Prejela je tudi bronasti priznanji na šolskih tekmovanjih iz znanja kemije ter biologije. Gaja zelo rada bere, kar se odraža tudi v tem, da je vsako leto šolanja opravila bralno značko. Poleg slovenske je opravila tudi angleško bralno značko. Lani je ob koncu prejela priznanje šole za vzorno učenko.

MARUŠA PERNE, 9. b
Maruša Perne je vzorna učenka, ki rada pomaga drugim sošolcem in sodeluje v šolskih ter izven šolskih prireditvah. Svoje znanje je preizkusila na različnih tekmovanjih. Osvojila je bronasto Stefanovo  priznanje iz znanja fizike, matematično bronasto priznanje Kengurujček, angleško bronasto priznanje in bronasto Cankarjevo priznanje iz slovenščine. Pri biologiji je raziskovala Vpliv glasbe na rastline. Aktivno je sodelovala v skupini drug z drugim in šolo zastopala na športnih tekmovanjih. Vsako leto je tudi opravila bralno značko in dosegla odličen šolski uspeh.

TIM RAJTERIČ, 9. c
Tim je vsa leta šolanja vzoren in vesten učenec, ki zavzeto in odgovorno opravlja ne le redno šolsko delo, temveč sprejema tudi dodatne zadolžitve. S svojim odnosom do učenja in znanja je zgled vrstnikom. Je bister, umirjen, zanesljiv in delaven učenec z jasnimi prioritetami, kar se kaže na različnih področjih.  Njegova zrelost se kaže tako v refleksiji lastnega dela kot v interakciji s sošolci in sošolkami, ki ga opisujejo kot dobrega prijatelja, ki jim rad priskoči na pomoč. Deležen je velike podpore v oddelčni skupnosti. Njegov odnos do učiteljev je spoštljiv in vljuden.

GAJA POHLIN, 9. č
Gaja Pohlin  je v letošnjem šolskem letu dosegla srebrno priznanje na Slovenski glasbeni olimpijadi, na katero se uvrsti le po en najboljši učenec iz vsake šole. Poleg tega, da v šoli dosega odlične ocene pri vseh predmetih, je nepogrešljiva tudi v razredni skupnosti.  Sošolci se nanjo obračajo pri predmetih, kjer potrebujejo pomoč. Gaja jim kljub pomanjkanju časa, vedno pomaga z dodatnimi razlagami. Je odgovorna, natančna in zanesljiva učenka. Sošolci in učitelji, ki jo poučujemo, jo cenimo, predvsem zaradi njene prijaznosti, skromnosti in spoštljivega odnosa. Nikoli ne zahteva ničesar zase, a ogromno daje skupnosti. Kot uspešna glasbenica sodeluje tudi na vseh šolskih prireditvah.

Osnovna šola Toma Brejca

JANJA PONDELEK, 9. a
Janja je odlična učenka, ki je v šolskem letu  2021/2022 prejela kar 3 zlata priznanja s področja matematike. Matematika je sicer njeno najljubše in najmočnejša področje, vendar pa je priznanja vsa leta osvajala tudi na drugih področjih (slovenščina, angleščina in znanje o sladkorni bolezni).

Tudi v tem šolskem letu je Janja prejela več srebrnih in bronastih priznanj z različnih področij ter ni prejela ocene nižje od 5.

Janja je nasmejano, družabno, bistro, razgledano in marljivo dekle, ki ji znanje predstavlja vrednoto. Poleg tega je učenka, na katero se sošolci vedno lahko zanesejo.

Janja ni odlična le v šoli. Je tudi aktiva športnica, ki s tekmovalno plesno skupino med mladinci dosega odlične rezultate v disciplini hiphop. Njena strast do glasbe se kaže tudi v obiskovanju glasbene šole, kjer že sedem let igra prečno flavto in je letos na mednarodnem tekmovanju Bolero dosegla zlato plaketo. Janja je zaključila tudi nižjo stopnjo nauka o glasbi in nadaljuje s poukom solfeggia.

LIZA NEJA MLINARIČ, 9. b.
Liza je v letošnjem šolskem letu prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju iz geografije. Tudi v  lanskem šolskem letu je bila uspešna učenka in je prejela naslednji priznanji: srebrno priznanje za uspeh na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike in srebrno priznanje za uspeh na državni stopnji tekmovanja MATEMČEK. Liza je vseh devet razredov zaključila z odličnim uspehom. Je  zelo odgovorna, zanesljiva in inteligentna oseba.  Z vsestransko razgledanostjo hitro usvaja nova znanja. Je prizadevna in delavna učenka, z razvitimi delovnimi navadami. Izstopa z močno notranjo motivacijo za izpolnjevanje dolžnosti, zaradi česar potrebuje samo minimalno zunanjo spodbudo. V prostem času rada bere, riše, hodi, teče, peče in karta. Zelo uživa v družbi družine in prijateljev.

NELI JENČIČ TURK, 9. b
Neli je v letošnjem šolskem letu prejela naslednji priznanji: zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleškega jezika in srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz geografije. Neli je bila tudi v  lanskem šolskem letu uspešna učenka in je prejela naslednja priznanja: zlato priznanje za uspeh na državni stopnji tekmovanja  Logična pošast, zlato priznanje za dosežek na državnem tekmovanju iz geografije, srebrno priznanje za dosežek na državnem tekmovanju v znanju angleškega jezika.

Neli je vseh devet razredov zaključila z odličnim uspehom. Je nadarjena učenka na različnih področjih znanja, še zlasti v družboslovnih vedah. Odlikuje se z močno učno koncentracijo, ki  ji zagotavlja visoke tekmovalne dosežke. Z vsestransko razgledanostjo in odličnim spominom brez težav usvaja nova znanja. Je prizadevna in marljiva učenka, z razvitimi delovnimi navadami. Izstopa z močno notranjo motivacijo za izpolnjevanje dolžnosti, zaradi česar potrebuje samo minimalno zunanjo spodbudo. V prostem času rada bere, tudi v angleščini, in pleše.

ANA GRADIŠEK, 9. c
Ana Gradišek je zelo nadarjeno dekle. Aktivna je na zelo različnih področjih. Njena strast so knjige. Rada bere tako slovenske kot angleške knjige in je kot devetošolka osvojila zlato bralno značko. Letošnje leto je opravila tudi geografsko bralno značko. Aktivna je na športnem področju. V preteklih letih je šolo redno zastopala na občinskem, področnem in državnem tekmovanju iz atletike in osvojila več bronastih in zlatih medalj iz teka v štafeti ter posamezno na 60 metrov. Ana trenira tudi tenis, v čemer je zelo uspešna, saj je letošnje leto zmagala na klubskem turnirju v tenisu za dekleta od 9 do 14 let. Njeno najmočnejše področje v znanju je matematika. Vsa leta se je redno udeleževala dodatnega pouka iz matematike in priprav na matematična tekmovanja. Najbolj uspešna je bila v 7. razredu, ko je prejela kar tri zlata priznanja za uspeh na državnih tekmovanjih iz matematike, razvedrilne matematike in Logične pošasti ter srebrno priznanje za uspeh na državnem tekmovanju Matemček. V letošnjem šolskem letu je osvojila zlato priznanje za uspeh na državnem tekmovanju Matemček ter srebrno priznanje za uspeh na državnem tekmovanju iz matematike. Ana je vsako leto svojega osnovnošolskega izobraževanja prejela vsaj eno zlato priznanje, skupno pa kar 16 zlatih priznanj za uspeh na državnih matematičnih tekmovanjih.
Zelo je aktivna tudi v razredni skupnosti. Zna prevzeti pobudo in voditi razpravo. Ima zelo dobre voditeljske in organizacijske sposobnosti. Predvsem pa je zelo srčno mlado dekle z jasnimi cilji, ki jih bo s svojo organiziranostjo in samodisciplino zagotovo tudi dosegla.

DAVID KOKALJ, 9. c
David Kokalj je učenec širokih in raznolikih interesov. Zanimajo ga matematika, angleščina in kemija. Zelo dober je tudi v računalništvu. David je aktiven tudi na športnem področju. Trenira gorsko kolesarjenje. Rad potuje, uživa v vožnji z gliserjem in v ribolovu. Aktiven je na različnih področjih in je v letošnjem letu kot devetošolec osvojil zlato bralno značko, sodeloval je v programu ERASMUS + in kot kapetan ekipe osvojil 3. mesto v kvizu Male sive celice.
Vsako leto se je udeleževal različnih tekmovanj iz znanja, najbolj uspešen pa je na matematičnem področju. V lanskem šolskem letu je osvojil zlato priznanje za uspeh na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike ter dve srebrni priznanji za uspeh na državnem tekmovanju Matemček in Logična pošast. Letos je osvojil zlato priznanje za uspeh na državnem tekmovanju iz matematike.
David je nepogrešljiv tudi v razredni skupnosti. Oblikoval je dizajn za razredne majice in majice ERASMUS. Je iskren, pošten, požrtvovalen in sposoben globljega pogleda. Vedno rad priskoči na pomoč in tudi v svojem prostem času dela za razredno skupnost.

SAMO VRBEC, 9. č
Sama se lahko ne le pohvali zaradi odličnih ocen, ampak – kar je še pomembnejše – predvsem zaradi odnosa do soljudi. Vedno je namreč vljuden, spoštljiv, zanesljiv in pripravljen pomagati. Prav tako točno ve, kaj je prav in kaj ne, in to tudi upošteva.

Samo pa ni uspešen le pri usvajanju znanja, temveč tudi na področjih modelarstva, lokostrelstva in zgodovine. Letos je namreč osvojil srebrno priznanje na tekmovanju iz zgodovine. Že v 4. razredu je začel dosegati vidne uspehe v lokostrelstvu – takrat je postal državni šolski prvak v lokostrelski disciplini goli lok od 4. do 6. razreda. Od takrat pa naj omenimo le nekaj najvidnejših dosežkov s tega področja: v 8. razredu je postal državni tarčni prvak in poddržavni prvak v lokostrelstvu v disciplini ukrivljen lok mlajših od 15 let, v 9. razredu pa državni prvak v lokostrelstvu v disciplini ukrivljen lok mlajših od 18 let. Prav v tej kategoriji je dosegel odlično 4. mesto na evropskem mladinskem pokalu v Sofiji. V letošnjem šolskem letu je postavil državni rekord dvojne tekme v tej kategoriji ter se uvrstil v mladinsko lokostrelsko selekcijo in tudi reprezentanco. V modelarstvu je v 7. razredu postal evropski podprvak v modelarski disciplini raket za doseganje višine med mladinci, v 8. razredu pa je dosegel prvo mesto na državnem modelarskem tekmovanju iz modelarstva v disciplini rakete s padalom. Letos je prejel še zlato priznanje za prvo mesto v modelarstvu, kategorija rakete S3-B national.

 

MATEVŽ KUHAR, 9. č
Matevž je do vključno 7. razreda dosegel zlata priznanja na tekmovanjih Logična pošast, razvedrilna matematika in Matemček, v 8. in 9. razredu pa srebrna prav tako na teh. Poleg tega se ukvarja z glasbo, igra namreč klavir, orgle in diatonično harmoniko. Prav z njo je na državnih tekmovanjih pridobil dve srebrni (v 6. in 7. razredu) ter eno zlato plaketo (v 8. razredu). Prav tako je v 8. razredu tem dodal še srebrno plaketo na mednarodnem tekmovanju Avsenik. Svoj glasbeni talent pa z veseljem vedno, ko se ga povabi, uporabi na šolskih prireditvah ali dnevih dejavnosti, ko vsa šola ob njegovem raztegovanju meha zapoje in zapleše. Matevž se v prostem času ukvarja tudi s športom, v gorskem teku na Sv. Primoža je dosegel 3. mesto.

Matevž opravlja tudi prostovoljno delo, tako med poletnimi počitnicami, kot eden od animatorjev, pripravlja oratorij za mlajše otroke. Niso pa le njegovi dosežki razlog za pohvalo. Je namreč tudi spoštljiv, vedoželjen, pripravljen pomagati, torej učenec, na katerega se učitelj lahko zanese.

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

VILJEM GOLEŽ , 4. a
Viljem Golež je vsa štiri leta zaključil z odličnim uspehom, obenem pa je na državnih tekmovanjih dosegel kar nekaj izstopajočih uspehov – štiri srebrna Preglova priznanja iz znanja kemije ter dve srebrni Vegovi priznanji iz znanja matematike.  Med sošolci je izstopal s svojo samozavestno mirnostjo in spontanostjo ter premišljenimi in modrim odgovori, s katerimi ni presegal le svojih vrstnikov, ampak nemalokrat tudi svoje učitelje. Rad je pomagal sošolcem in sošolkam pri šolskih obveznostih, če ga je kdo prosil, pa tudi če ni bil naprošen, iz razumevanja, brez želje po izstopanju, s prijaznostjo pa tudi s hudomušnostjo v prepričanju, da to privede do uspeha in nasmeha.

ŽAN PAHOR, 4. b
Žan Pahor je odličen dijak in vrhunski športnik. Kot član kluba Energije je večkratni državni prvak v gorskem kolesarstvu, poleg tega se ponaša s številnimi posamičnimi zmagami. Leta 2022 se je uvrstil med 20 mladih nadarjenih posameznikov s področja športa, para športa, znanosti in umetnosti, nominiranih med Mlade upe. Zahtevne treninge je kot vrhunski športnik ves čas uspešno  usklajeval s šolskimi  obveznosti. V razredu je priljubljen, sošolcem je rad priskočil na pomoč pri šolskem delu. Četrti letnik je zaključil s samimi odličnimi ocenami. Z odgovornim pristopom in vestnostjo se je lotil mature in verjamemo, da mu bodo rezultati omogočili vpis na želeno medicinsko fakulteto.

HANA JENČIČ TURK, 4. c
Hana Jenčič Turk iz 4. c oddelka kamniške gimnazije je izjemne učne dosežke potrdila z odličnim spričevalom vsa štiri leta. Svojo nadarjenost in sposobnost je pokazala na tekmovanjih iz matematike, računalništva, slovenščine in nemščine.

V razredu vedno gradi lep odnos do učiteljev in vrstnikov. Sošolkam in sošolcem je nepogrešljiva opora, ko se nanjo obračajo za učno pomoč. In dobijo še veliko več: razumljivo, prijazno in tudi duhovito razlago snovi ter nasmeh in nalezljivo pozitivno energijo.

Velik talent je Hana pokazala v plesu, ki ga je trenirala, zato zna zdaj dobro razgibati in navduševati najmlajše, ki jim nameni svoj čas ob koncih tedna.

S petjem sooblikuje mnoge gimnazijske prireditve. Ples in glasba gresta z roko v roki, in ko Hana zapoje s svojim čudovitim glasom, vse zazveni kot harmonična celota.

 

MARK ANDRIĆ, 4. c
Mark Andrić iz 4. c oddelka kamniške gimnazije je dijak, ki po svoji nadarjenosti izstopa iz povprečja. Veliko ve in zna, odlična spričevala vsa štiri leta dokazujejo njegove izjemne učne dosežke, saj je bil ocenjen s skoraj samimi peticami. Prejel je številna priznanja s tekmovanj v znanju – od šolske do državne ravni. Privlačijo ga fizika, astronomija, računalništvo in nemščina, kjer se lahko pohvali z več tekmovalnimi odličji in mednarodnim jezikovnim spričevalom.

Njegova posebna strast pa je psihologija. Kar dvakrat je dosegel zlato priznanje in postal iz psihologije tudi državni prvak.

Marka odlikujejo odgovornost, zrelost in zanesljivost, rad pomaga sošolcem pri učenju, pri svojem delu je natančen in pravičen, svetlo prihodnost mu želimo tudi pri študiju.

 

TRISTAN VID BAŠ, 4. č
Tristan Vid Baš, dijak 4. č oddelka kamniške gimnazije, je eden tistih dijakov, ki svojo nadarjenost in prizadevnost kažejo na več področjih. O tem ne priča samo njegov odličen uspeh vsa štiri leta v gimnazijskih klopeh, pač pa se je v tem času izkazal tudi na različnih tekmovanjih, predvsem s področja naravoslovja, prejel je več bronastih priznanj in zlato priznanje na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Da zna opazovati naravo in dogajanja v naši okolici z očmi raziskovalca, je dokazal tudi z raziskovalno nalogo na področju biologije, ki jo je izdelal skupaj s sošolko Nežo. Vrhunsko kvaliteto njune raziskovalne naloge pa dokazuje tudi prestižna Krkina nagrada.

Poleg profesorjev ga cenijo tudi njegovi sošolci in sošolke, predvsem zaradi njegovega spoštljivega in tovariškega odnosa, saj je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Tudi zato je danes tukaj med najboljšimi dijakinjami in dijaki, tole priznanje pa skromna zahvala za njegov trud in odmevne dosežke!

NEŽA NOVAK, 4. č
Neža Novak, dijakinja 4. č letnika kamniške gimnazije, svoj talent in delavnost ter zavzetost kaže na več področjih. To dokazuje njen odličen uspeh vsa štiri leta, izkazala pa se je tudi na različnih tekmovanjih znanja, ki ji očitno predstavljajo izziv in razvedrilo hkrati. Pri slovenščini, geografiji, računalništvu in biologiji je namreč redno prejemala bronasta in srebrna priznanja, ki jih je oplemenitila še z najžlahtnejšim, zlatim priznanjem.

Da zna opazovati naravo in dogajanja v naši okolici z očmi raziskovalca, je dokazala tudi z raziskovalno nalogo na področju biologije, ki jo je izdelala skupaj s sošolcem Tristanom Vidom. Vrhunsko kvaliteto njune raziskovalne naloge pa dokazuje tudi prestižna Krkina nagrada.

Kljub številnim uspehom je Neža ostala skromna, svojim sošolkam in sošolcem pa je bila vedno pripravljena prisluhniti tudi pri njihovih težavah in jim pomagati v težkih situacijah, marsikomu pa je nudila še nesebično pomoč pri učenju.

Zaradi vztrajnosti in marljivosti bo tudi na svoji študijski poti zagotovo uspešna.

NINA MLINAR, 4. d
Nina Mlinar, dijakinja 4. d razreda, je bila vsa štiri leta odlična dijakinja ekonomskega programa GSŠRM Kamnik. Poleg rednega šolskega dela se je vključevala v šolska tekmovanja iz strokovnih predmetov in dosegla več bronastih priznanj ter srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz gospodarstva.

Svoje praktične izkušnje je nabirala tudi v Krakovu in na Tenerifu preko programa Erasmus+. Vsa leta je na informativnih dnevih predstavljala delo in dosežke dijakov naše šole. S svojo mirnostjo, občutkom za pravičnost in spoštovanjem je vzpodbudno vplivala na vzdušje v razredu.

Naj ji bodo vse te pozitivne izkušnje dobra podlaga za nadaljnjo življenjsko pot.

META MALI, 4. f
Meta Mali, dijakinja 4. f v programu predšolska vzgoja, je dosegla odličen uspeh v vseh štirih letih šolanja. Poleg šolskih obveznosti, ki jih je opravila z odliko, je v popoldanskem času uspešno trenirala sabljanje in večkrat dosegla naslov državne prvakinje, lani pa celo naslov evropske podprvakinje. Ima izjemen čut za pomoč sošolcem, vedno je bila pripravljena pomagati pri delu v razredni skupnosti, kjer je s svojo nasmejanostjo in pozitivno energijo skrbela tudi za dobro voljo. Sodelovala je tudi na različnih šolskih tekmovanjih in prireditvah, ki jih je popestrila s svojim petjem.

JAKA DACAR, 4. g
Jaka Dacar, dijak programa predšolska vzgoja, je vsa štiri leta izobraževanja uspešno usklajeval svoje šolske obveznosti z izvenšolskimi aktivnostmi. Njegovo športno pot je prekinila poškodba, zato je vse svoje ambicije usmeril na področje zgodovine. Letos je svoje znanje zgodovine okronal z zlatim priznanjem na državnem tekmovanju, sodeloval pa je tudi v ekipnem tekmovanju in skupaj s še dvema dijakoma GSŠRM dosegel odlično tretje mesto. Zdaj ga čaka študij arheologije.

Zaradi svoje težje naglušnosti je moral Jaka za svoj uspeh v šoli in izven nje delati še več in še bolj zavzeto, spremljanje razlage pri pouku je bil zanj občasno velik izziv, ki pa ga je zaradi svoje vztrajnosti premagal.

Poleg profesorjev ga cenijo tudi njegove sošolke in sošolci, in to predvsem zaradi njegove optimistične narave in pripravljenosti priskočiti na pomoč.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve