Naslovnica / NOVICE / Profesor Kuzman mlajši je navdušil dobrodelno občinstvo

Profesor Kuzman mlajši je navdušil dobrodelno občinstvo

Lions klub Kamnik je z Urošem Kuzmanom v avli Srednje šole in gimnazije Rudolfa Maistra Kamnik pripravil dobrodelno monokomedijo, ki je gledalce popeljala nazaj v šolske dni.

Pred samim pričetkom dobrodelne predstave so bili v ospredje postavljeni najboljši haikuji dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ki so nastali v okviru natečaja Lions kluba Kamnik. Dijaki Špela Kovič, Janina Drolc in Enej Majdič so svoje haikuje prebrali pred publiko, za sodelovanje pa prejeli priznanja in darilne bone.

Po kratkem kulturno literarnem uvodu pa je na oder že stopil Uroš Kuzman s svojo mono-komedijo Profesor Kuzman mlajši, v kateri je s publiko delil svoje spomine na šolanje, delil pa je tudi svoje malce novejše izkušnje, saj je Kuzman namreč čisto pravi in zaresni profesor (asistent profesorja) matematike!

Publiko je s šalami o “zahojenih vaseh”, “dirkanju avtobusov z bokom ob boku” in kazanju sredincev v tretjem razredu osnovne šole spravil na rob solza, to pa pomeni, da so gledalci dobili točno tisto česar so si želeli: sproščen večer s šalami in smehom.

Nabito polna dvorana pa ne laska le Kuzmanu temveč je pokazatelj, da so obiskovalci tudi dobrodelno naravnani saj je bil ves izkupiček prostovoljnih prispevkov namenjen v dobrodelne namene.

Za konec objavljamo še šest najboljših haikujev iz sklopa priprav na dobrodelno predstavo, ki so nastali pod mentorstvom profesorice Nataše Hribar, cilj njih pa je nagovoriti mladino, da razmišlja o življenju in dobrodelnosti.

 

Je svet prevelik
vsi razlogi zakaj
pa pozabljeni.

Domen Flerin

Voda in ogenj
njun sin je modro nebo
kjer bitje živi.

Enej Majdič

Kamen pade
z velike višine
nastane krater želja.

Janina Drolc

Nemo te gledam
tihe besede so to
a jih ne slišiš.
Kot tišina je
a vseeno močnejša
moja beseda.

Lara Bošeska

Ko gremo, a gremo res?
A drugim mar je?
Si zaslužimo kaj več?
Kam, zakaj, če kdo, še kdaj?
Ne sprašuj se zdaj,
Raje popij topli čaj.
Ko prižgeš luči, me ni.
Le v tvojih sanjah
igrivo mežikam ti.

Špela Kovič

Veter nosi stran
pepel pozabljenih dni
a v srcu tli.
V tvojih rokah
se počutim kot roža
a v srcu tli.

Tjaša Rems