Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Avtodom je v Stahovici zaprl pot trem kolesarjem

Prometna nesreča: Avtodom je v Stahovici zaprl pot trem kolesarjem

Na križišču v Stahovici je ob 17: 20 prišlo do prometne nesreče, v kateri sta se poškodovala kolesarka in kolesar, ki jima je tuji turist z avtodomom zaprl pot.

Nesreča v križišču regionalnih cest proti Kamniški Bistrici in Črnivcu se je zgodila v trenutku, ko je francoski zakonski par z avtodomom pripeljal iz smeri Kamniške Bistrice, nato pa, kot je dejal voznik, z vso previdnostjo zavil v smer proti Črnivcu, pri čemer je, na skrajno nepreglednem križišču, na katerem je v precejšnji oddaljenosti nameščeno zgolj majhno cestno ogledalo, ki ne omogoča dobrega pregleda nad križiščem oz. v katerem je kolesarja domala nemogoče opaziti, nehote zaprl pot trem kolesarjem, ki so se v tistem trenutku pripeljali iz smeri Črnivca.

Pri zavijanju je voznik avtodoma kolesarjem domala povsem blokiral pot, zaradi česar sta kolesarka in kolesar trčila v avtodom in se poškodovala, medtem ko se je tretjemu kolesarju, z nemalo sreče, uspelo neposrednemu trčenju in poškodbam izogniti.

Kolesarja in kolesarko, ki sta ob trku in padcu, k sreči, utrpela le lažje poškodbe, so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik ter ju z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje, na kraju nezgode pa so, poleg policijske patrulje, posredovali tudi gasilci, ki so zavarovali prizorišče in usmerjali promet.

Kljub razmeroma srečnemu razpletu današnje nesreče, pa lahko dogodek služi kot opozorilo, ne le voznikom in kolesarjem, ki se vozijo po omenjeni cesti, ampak predvsem upravljalcu cest in križišča, da slednjič namesti vsaj še kako dodatno ogledalo oz., še preden bo prepozno, najde kako drugo ustrezno rešitev, ki bo pripomogla k večji varnosti in preglednosti nevarnega križišča v Stahovici.

 

X