Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Čelno trčenje pod Črnivcem

Prometna nesreča: Čelno trčenje pod Črnivcem

V čelnem trčenju, do katerega je prišlo na regionalni cesti Stahovica – Črnivec, med naseljema Podstudenec in Žaga, sta bili poškodovani dve osebi.

Danes popoldne, okoli 15:30, je na cesti pod Črnivcem, med zaselkoma Podstudenec in Žaga prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Po prvih podatkih, ki jih je posredovala Policijska uprava Ljubljana, je do nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje enega izmed voznikov, zaradi česar sta vozili čelno trčili.

K sreči sta se oba voznika v prometni nesreči, kot navajajo policisti, le lažje poškodovala, s kraja nesreče pa sta bila oba odpeljana z reševalnim vozilom.

Na prizorišču nesreče so, razen policistov, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozila, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, obenem pa so preprečili iztekanje nevarnih tekočin, iztekle nevtralizirali ter potem, ko so nasedlo vozilo postavili nazaj na kolesa, le-tega odstranili s cestišča.

Obe poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Kamnik ter ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Ljubljano.

Policisti vzrok in vse okoliščine prometne nesreče še preiskujejo, ko bodo zbrali vse podatke in obvestila, pa bodo izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi prometne nesreče bil promet na regionalni cesti Stahovica – Črnivec dlje časa oviran.