Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča in padec kolesarja

Prometna nesreča in padec kolesarja

Danes sta se v Kamniku, nedaleč narazen, že zjutraj  primerili dve prometni nesreči, ki sta jima botrovali neprilagojena hitrost kolesarja ter nestrpnost voznice.

Padec kolesarja pri Mercatorju

Do prve nesreče oz. padca kolesarja je prišlo okoli 8. ure pri Mercatorju na Kovinarski cesti. Le-ta je bil, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, v nesreči samoudeležen, nesreči pa je botrovala neprilagojena hitrost zaradi katere je kolesar padel in se pri tem tudi lažje telesno poškodoval.

Na pomoč poškodovanemu kolesarju so priskočili gasilci PGD Kamnik in reševalci NMP Kamnik, policisti pa so hitrostno neprilagojenemu kolesarju izdali plačilni nalog.

 Prometna nesreča pri Svetilniku

Nedolgo zatem in nedaleč stran, pa je prišlo še do druge prometne nesreče, in sicer na Ljubljanski cesti v bližini Svetilnika, kjer je prišlo do trčenja dveh vozil.

Po informacijah, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, je do nesreče prišlo, ker je voznica, ki je vozila iz smeri Duplice, prehitevala stoječo kolono vozil ter trčila v vozilo voznika, ki se je v tem trenutku, s stranske ceste v smeri centra mesta, na Ljubljansko cesto pravilno vključeval v promet.

K sreči ni bil nihče izmed udeležencev prometne nesreče poškodovan, saj je škoda, po do sedaj zbranih informacijah, nastala zgolj na pločevini, vsaj nekoliko pa bo »poškodovana« tudi denarnica neučakane voznice oz. povzročiteljice prometne nesreče, ki so jo policisti »nagradili« s plačilnim nalogom.