Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Motorist se je pod Kozjakom zaletel v drog javne razsvetljave

Prometna nesreča: Motorist se je pod Kozjakom zaletel v drog javne razsvetljave

V prometni nesreči na cesti Ločica-Kamnik, v Zgornjem Tuhinju, se je huje poškodoval voznik motornega kolesa, ki je padel in se zaletel v drog javne razsvetljave.

Danes popoldne, okoli 18:30, je na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v kraju Zgornji Tuhinj, neposredno v bližini nekdanje gostilne Pod Kozjakom oziroma, kot rečejo domačini “Pri Kavsarju”, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je poškodoval motorist.

Kot je bilo moč videti na prizorišču nesreče, je nesrečni motorist, ki je bil v nesreči očitno samoudeležen, pri vožnji iz smeri Kozjaka proti Kamniku izgubil oblast nad motornim kolesom in trčil v drog javne razsvetljave.

Na pomoč so mu najprej priskočili naključni mimovozeči in tamkaj stanujoči prebivalci, nato pa tudi gasilci PGD Zgornji Tuhinj in PGD Kamnik ter reševalci NMP Kamnik, ki so ga na kraju oskrbeli, imobilizirali ter z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Gasilci ter delavci cestnega podjetja so tekom intervencije poskrbeli za zaporo prometa in odstranitev posledic prometne nesreče.

Podrobnejše vzroke za nesrečo bodo proučili policisti, kot pa je bilo videti na kraju nesreče, pa je se je motorist srednjih let resneje poškodoval, upamo pa, da v celoti in čim prej okreva.

Zaradi prometne nesreče je bila regionalna cesta Ločica  – Kamnik, med Golicami in Zgornjim Tuhinjem, kar nekaj časa zaprta za promet v obe smeri.

Dodatek: Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je motorist v nesreči, v kateri je bil samoudeležen, zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo izvedli ustrezen ukrep.