Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča motorista in pomoč oslabelemu občanu
Simbolična fotografija

Prometna nesreča motorista in pomoč oslabelemu občanu

Gasilci so imeli tekom vikenda kar nekaj dela, saj niso imeli zgolj občinskega gasilskega tekmovanja, ampak tudi dve intervenciji. Že včeraj so posredovali pri prometni nesreči motorista pri Lokah v Tuhinju, danes pa so na pomoč priskočili oslabelemu občanu na Cankarjevi cesti.

Nesreča motorista
Loke v Tuhinju, 1.6. 2019 –  Včeraj popoldne okoli 16.39 se je na glavni cesti Kamnik–Ločica zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista. Na kraju dogodka so, razen reševalcev in policistov, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik in policiji, odklopili akumulator, odstranili motorno kolo s cestišča in počistili cestišče.

V prometni nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki so ju reševalci NMP Kamnik oskrbeli na kraju dogodka, zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče, pa so nesrečo obravnavali tudi policisti.

Pomoč občanu
Kamnik, 2. 6. 2019 –Danes dopoldne pa so gasilci, okoli 10.32, na Cankarjevi cesti v Mekinjah priskočili na pomoč občanu oz. občanki, ki jo je obšla slabost tekom gasilskega tekmovanja. Ker pa so bile vse bližnje reševalne ekipe zasedene, pa so jo v v Zdravstveni dom Kamnik prepreljali kar njeni gasilski tovariši.