Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča na Gmajnici

Prometna nesreča na Gmajnici

Na spolzkem vozišču je voznico osebnega vozila na Gmajnici zaneslo v betonski drog električne napeljave.

Včeraj so imeli kamniški gasilci kar precej dela saj je bilo njihovo posredovanje potrebno kar v dveh prometnih nesrečah. Najprej so nekaj po 15. uri posredovali v kraju Potok v Črni, kjer so iz vode izvlekli vozilo in o čemer smo že pisali v prispevku – Sreča v nesreči: S ceste z vozilom zletel v potok, komaj pa so se dobro vrnili v Kamnik, so bili na pomoč poklicani tudi na Gmajnico, kjer je voznico s cestišča zaneslo v betonski drog električne napeljave.

 

V poročilu na svoji spletni strani so zapisali, da je na mesto nesreče je odšlo 12 gasilcev z obema voziloma za tehnične intervencije, še 13 pa jih je ostalo v gasilskem domu, na kraju pa so jim pomagalo tudi 14 kolegov iz PGD Moste. Skupaj so kraj nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, odklopili akumulator ter nudili asistenco ekipi Nujne medicinske pomoči, ki je oskrbela poškodovano voznico.

Ob dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili včeraj velja opozoriti vse voznike, da so ceste v jesenskem času, še posebej na podeželju, zaradi listja in poljskih opravil, običajno precej spolzke in nevarne, zato naj prilagodijo svojo vožnjo razmeram.

Fotografije: www.pgd-kamnik.si