Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Golicah

Prometna nesreča v Golicah

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je ob 18.18 na regionalni cesti Kamnik-Ločica, v naselju Golice v Tuhinjski dolini, prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom in čelno trčil v bližnji hlev.

Gasilci PGD Kamnik so prizorišče zaščitili, nudili protipožarno ter pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki so prevzeli in oskrbeli poškodovanega voznika.

Po podatkih policije je 63-letni voznik vozil pod vplivom alkohola – 0.97 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Poročilo PGD Kamnik

Ob 18.21 smo bili s strani Regijskega centra za obveščanje Ljubljana napoteni v vas Golice, kjer se je voznik z osebnim vozilom zaletel v hlev. Na kraj dogodka je odšlo 16 gasilcev s poveljniškim vozilom in obema voziloma za posredovanje ob prometnih nesrečah. Gasilci smo mesto nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa zaradi preiskave dogodka ter na uničenem vozilu odklopili akumulator in sanirali razlite motorne tekočine. Za voznika je poskrbela ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik. Akcija je trajala 1 uro, skupaj se je na poziv odzvalo 26 gasilcev.