Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča na zasneženem Kozjaku

Prometna nesreča na zasneženem Kozjaku

Zasnežena cesta prek prelaza Kozjak v Tuhinjski dolini je včeraj voznikom povzročala nemalo preglavic, najslabše pa jo je odnesel voznik, ki je pod prelazom z avtom zdrsnil v jarek ter se prevrnil na streho.

Včeraj zvečer, okoli 18.30, so bili policisti in gasilci obveščeni, da je prelazu Kozjak prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo osebnega vozila. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bilo na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil po regionalni cesti iz smeri Kamnika proti Vranskemu, pri tem pa je izgubil oblast nad vozilom, saj svoje vožnje ni prilagodil stanju in razmeram na cesti, zaradi česar je vozilo zaneslo izven vozišča in nato še kake štiri metre globlje v kanal, kjer je vozilo obstalo na strehi.

Na mestu nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator in vozilo s tehničnim posegom potegnili nazaj na cestišče, reševanje pa se je nekoliko zavleklo, saj so morali gasilci kar nekaj časa čakati na prihod dežurne cestne službe.

K sreči v nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Po navedbah očividcev in voznikov, ki so se včeraj zvečer peljali prek Kozjaka, pa je še dobro, da nesreč na omenjenem prelazu ni bilo še več, saj je bil neočiščen prelaz zelo težko prevozen, nemalo voznikov pa je imelo pri vožnji precejšnje težave.