Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pijanega motorista brez izpita

Prometna nesreča pijanega motorista brez izpita

Na regionalni cesti Kamnik – Mengeš, pri odcepu za Drnovo, se je sinoči zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodovalkrepko nadelan motorist.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti včeraj zvečer, okoli 19:21, obveščeni o prometni nesreči na cesti med Kamnikom in Mengšem v kateri je bil udeležen motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil iz smeri Mengša proti Kamniku in nameraval v križišču zaviti levo, vendar je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in padel po vozišču ter se v nesreči  lažje poškodoval.

Na kraju dogodka so, razen policistov in reševalcev, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj nesreče, policisti pa so motoristu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je motorist vozil krepko pod gasom, saj je meritev pokazala rezultat 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Tekom postopka so policisti ugotovili še, da je motorist motorno kolo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.