Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pod Starim gradom in reševanje izgubljene planinke
Simbolična fotografija.

Prometna nesreča pod Starim gradom in reševanje izgubljene planinke

Na cesti proti Staremu gradu je včeraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila poškodovana ena oseba, gorski reševalci pa so pod Skuto rešili izgubljeno planinko.

Policisti so bili o prometni nesreči obveščeni včeraj zvečer, nekaj pred 20. uro. Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti na kraju dogodka ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Kamnika proti Staremu gradu, ko mu je v zavoju v bližini Kratnarja, nasproti pripeljal voznik vozila znamke VW Golf, s katerim sta trčila.

Policisti so voznika obeh vozil preizkusili za alkotestom, ki je vozniku Golfa pokazal 0,23 mg/l, v sapi voznika drugega vozila, pa je alkotest ni zaznal prisotnosti alkohola.

V vozilu, ki je trčilo z Golfom se je, poleg voznika, nahajalo še 5 oseb. Ena izmed njih je med trkom zadobila lažjo telesno poškodbo, zaradi katere je bila z reševalnim vozilom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, odpeljana v Klinični center Ljubljana.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so policisti, zaradi kršitve zaradi kršitve 1. odstavka 37. čl. ZPrCP, vozniku Golfa na kraju izdali plačilni nalog, globa pa je bila na kraju samem, zaradi kršitve 1. odstavka 88. čl, ZPrCP, izrečena tudi drugemu vozniku.

Na prizorišču so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih.

Reševanje izgubljene planinke

Včeraj popoldne so bili gorski reševalci, okrog 17.20, obveščeni, da se je pri markirani poti na Skuto v Kamniški Bistrici, na višini okoli 2100 metrov nadmorske višine izgubila planinka.

Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki je s policijskim helikopterjem nepoškodovano planinko prepeljali v Kamniško Bistrico.