Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pod Starim gradom: Pijan z vozilom kakih 30 metrov pod cesto

Prometna nesreča pod Starim gradom: Pijan z vozilom kakih 30 metrov pod cesto

V popoldanskih urah je na cesti med Kamnikom in Palovčami prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik z osebnim vozilom zgrmel kakih 30 metrov po bregu.

O prometni nesreči so bile kamniške urgentne službe obveščene nekaj minut pred 16. uro. Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči pri oskrbi poškodovanih, nato pa vozilo, ki je obstalo kakih 30 metrov pod cestiščem, potegnili nazaj na cesto.

V prometni nesreči sta bili lažje poškodovani dve osebi, o dogodku so bili obveščeni tudi policisti, ki so, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, z zbranimi obvestili in ogledom kraja ugotovili, da je voznik vozil po lokalni cesti iz smeri Kamnika v smeri Palovč, pri čemer ga je zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zaneslo iz vozišča. Pri tem je trčil v drevo in zdrsnil po hribu navzdol.

Voznik in sopotnik sta v nesreči zadobila lahke telesne poškodbe, zato sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Kamnik.

Na kraju je bil z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal kar 0,87mg/l izdihanega zraka.

Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog po ZPrCP 45/10-1, zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.