Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Tunjicah: Po nesreči soliti je prepozno

Prometna nesreča v Tunjicah: Po nesreči soliti je prepozno

V Tunjiški mlaki je nekaj pred osmo zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je mlajša voznica, ki je zapeljala na ledeno past, z osebnim vozilom pristala na strehi.

Do nesreče je prišlo za Tun’co oz. nekako v izteku vzpetine iz Tunjiške mlake proti Tunjicam, kjer je mlajša in bržkone še ne preveč izkušena voznica, ki se je z  vozila iz smeri Tunjic, pripeljala na poledenel del ceste, izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila na streho.

Vse skupaj se je k sreči končalo brez hujših poškodb oz. zgolj z nekaj strahu in skrivljeno pločevino, precej bolj pa v oči zbode dejstvo, da so delavci Komunalnega podjetja Kamnik »zvonili po toči« in omenjeni del poledenelega cestišča s soljo na debelo posuli šele po nesreči.

Še bolj v nebo vpijoče je najbrž tudi dejstvo, da po dobršnem delu cestne vzpetine med Tunjiško mlako in Tunjicami stalno teče voda, kar je glede na to, da je bila cesta nedavno tega povsem prenovljena, bržkone vsaj nenavadno, če že ne povsem nedopustno, v zimskih dneh pa tudi skrajno nevarno.

 

Kot so nam zaupali tamkajšnji prebivalci, naj bi na težavo z vodo na cestišču pristojne opozarjali že dlje časa, vendar se za njihova opozorila nihče ne zmeni prav dosti, za sprotno posipanje spolzke in ledene tunjiške pasti, pa največkrat poskrbijo kar sami.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Tunjice, ki so prevrenjeno vozilo spravili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in ga pomagali naložiti na vozilo vlečne službe.

 

Nesrečo so obravnavali policisti, ki bodo nesrečnemu dekletu bržkone napisali globo zaradi neprilagojene vožnje, nič pa ne bi bilo narobe, če bi morda proučili tudi morebitno odgovornost vzdrževalcev ceste. Predvsem zaradi tega, ker kljub dolgotrajnemu opozarjanju krajanov, še vedno niso poskrbeli za ustrezno ponikanje vode ter preprečitev nevarnosti oz. tunjiške ledene pasti, nenazadnje pa je soliti po nesreči prepozno, mar ne?