Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Vinjen pod Kavranom zletel v jarek

Prometna nesreča: Vinjen pod Kavranom zletel v jarek

Kamniške urgentne službe so bile zjutraj obveščene, da je pod Kavranom prišlo do prometne nesreče, v kateri se je bil udeležen 30-letni voznik vozila Fiat Punto, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.

Gasilci, reševalci in policisti danes zjutraj niso mogli v miru použiti velikonočnega zajtrka, saj so bili ob 6.15 obveščeni, da je v Soteski oz. pod Kavranom prišlo prometne nesreče, pri kateri je voznik osebnega vozila Fiat Punto, ki je vozil iz smeri Kamnika proti Tuhinju.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so prometno in požarno zavarovali kraj nezgode, na vozilu odklopili akumulator, nato pa vozilo, s pomočjo dvigala, dvignil iz jarka.

 

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,49 mg/l).

Vozniku, ki si je očitno privoščil nekoliko preveč krepek velikonočni zajtrk, je bil zaradi vožnje z neprilagojeno hitrosti izdan plačilni nalog, zaradi vožnje v vinjenem stanju, pa se bo srečal tudi z okrožnim sodnikom.

Za 30-letnega voznika, ki sicer ni kazal vidnih poškodb, so poskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga v Zdravstveni dom Kamnik odpeljali na preventivni pregled.