Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Voznik je na prehodu zbil vzgojiteljico in tri otroke

Prometna nesreča: Voznik je na prehodu zbil vzgojiteljico in tri otroke

Neprevidni voznik osebnega vozila je pri zavijanju na kamniško obvoznico trčil v vzgojiteljico in tri otroke, ki so pri zeleni luči prečkali cesto.

Danes zjutraj, okoli 9.15, je v križišču Šolske ulice in kamniške obvoznice prišlo do prometne nesreče, v kateri voznik osebnega vozila trčil v skupino vrtčevskih otrok, pri čemer je zbil vzgojiteljico in tri otroke.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, za katere smo zaprosili že dopoldne, takoj po nesreči, vendar smo jih prejeli šele pozno popoldan, je do nesreče prišlo, ko je voznik osebnega vozila pripeljal po Šolski ulici in zavijal na kamniško obvoznico, pri tem pa spregledal skupino otrok iz bližnjega vrtca, ki je z vzgojiteljico prečkala cesto na prehodu za pešce. Voznik je trčil v vzgojiteljico in tri otroke, ki so bili ob njej.

Vzgojiteljica in otroci, v katere je trčil voznik, so v nesreči utrpeli lažje telesne poškodbe, zaradi česar so bili vzgojiteljica ter dva otroka z reševalnim vozilom prepeljani v UKC Ljubljana. Nihče izmed udeležencev nesreče naj bi ne utrpel hujših poškodb, po neuradnih podatkih pa naj bi eden izmed otrok v bolnišnici ostal na opazovanju.

Po navedbah očividcev dogodka naj bi vzgojiteljica in otroci cesto prečkali pri zeleni luči na semaforju, policisti, ki še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil o nesreči, pa bodo zoper neprevidnega voznika uvedli prekrškovni postopek.