Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Zletela s ceste, podrla ograjo in odšla domov

Prometna nesreča: Zletela s ceste, podrla ograjo in odšla domov

Voznica, ki je na povezovalki zapeljala s ceste, podrla ograjo in z avtom pristala globoko pod cesto, je po nesreči odšla domov, kjer so jo izsledili policisti.

Danes zjutraj, okoli 8. ure, so bili policisti obveščeni, da se v bližini hidroelektrarne pod povezovalno cesto med Duplico in kamniško obvoznico nahaja zapuščeno vozilo znamke Peugeot, ki je pred neobičajnim »parkiranjem« očitno zletelo s ceste in prebilo leseno varovalno ograjo ob pločniku.

Kdaj točno je do nesreče prišlo sicer še ni povsem jasno, so pa policisti, po navedbah Policijske uprave Ljubljana, ugotovili, da je voznica, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčila v ograjo in jo prebila ter pristala izven vozišča, nato pa prizorišče nesreče zapustila in odšla domov, kjer so jo kasneje izsledili policisti.

Po podatkih Policije se je voznica v nesreči lažje poškodovala, kot smo uspeli izvedeti neuradno, pa je imela voznica pri vsem skupaj nemalo sreče, saj je lesen tram ograje prebil vetrobransko steklo vozila in se zapičil v vozniško kabino, pri čemer je voznico k sreči zgrešil.

Policisti bodo zoper voznico uvedli prekrškovni postopek, za izvleko njenega razbitega vozila pa so poskrbeli gasilci PGD Kamnik, ki so avto izvlekli iz globeli ter ga naložili na vozilo vlečne službe, obenem pa nudili pomoč policistom in usmerjali promet.

Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče in izvleke vozila je bil promet na povezovalki, med 12. in 12.30, kake pol ure zaprt za ves promet.

Foto: PGD Kamnik in bralec ML