Naslovnica / Črna kronika / Prometna nezgoda šolskega avtobusa v Tunjicah

Prometna nezgoda šolskega avtobusa v Tunjicah

V Tunjicah je včeraj prišlo do manjše prometne nezgode v katero je bil vpleten tudi šolski avtobus na katerem se je nahajalo 20 otrok.

Informacijo o prometni nezgodi z udeležbo šolskega avtobusa nam je poslal bralec našega portala, ki se mu je zdelo nenavadno, da o tem še nismo poročali, še posebej, ker nam je v telefonskem pogovoru dejal, da naj bi šlo menda že za drugo tovrstno nesrečo na območju Tunjic. Zato smo za informacije v zvezi z dogodkom zaprosili Policijsko upravo Ljubljana, od koder so nam sporočili:

»Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 8. ure obveščena o prometni nesreči v kraju Tunjice, kjer je prišlo do oplaženja med avtobusom in osebnim vozilom.

Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila ter kršitelju vozniku avtobusa zaradi kršitve 37. člena ZPrCP izdali plačilni nalog. V času nezgode je bilo na avtobusu 20 otrok, nihče izmed njih pa ni bil poškodovan.

Del ceste, kjer je prišlo do prometne nesreče, poteka v ovinku ter je urejeno (asfaltirano), na vozišču so dobro vidne talne označbe, ob enem delu vozišča poteka pločnik, ki je od ceste ločen z dvignjenim betonskim robnikom.«

Med krajani Tunjic prevladuje mnenje, da je za tovrstne nezgode kriva preozka cesta, znajo pa se precej pridušati tudi na račun voznika oz. voznikov šolskega avtobusa, ki naj bi ne bil(i), vsaj po njihovem mnenju nekaterih prebivalcev Tunjic in okoliških krajev, ravno med najbolj previdnimi.

Policisti o domnevni nezgodi, ki naj bi se zgodila že pred kakim mesecem, nimajo informacij, saj so zapisali: »Po preverjanju Policijska postaja Kamnik o še kakšni prometni nesreči z udeležbo avtobusa na tem delu ni bila obveščena.«