Naslovnica / Črna kronika / Prometni nesreči: Trk treh vozil v Mostah in Šmarci

Prometni nesreči: Trk treh vozil v Mostah in Šmarci

Včeraj sta se na Kamniškem zgodili kar dve prometni nesreči z udeležbo več vozil.

Prometna nesreča v Mostah

Do prve prometne nesreče je v Mostah pri Komendi prišlo že v jutranjih urah, kjer je, kot so ugotovili policisti, nesreči botrovalo neupoštevanje pravil prednosti.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročila voznica, ki se je nepravilno vključevala v promet in pri tem trčila v voznika osebnega vozila, ki je pravilno peljal iz smeri Most proti Mengšu. Po trčenju je vozilo povzročiteljice odbilo še v voznico osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Suhadol, pri čemer je omenjena voznica utrpela tudi lažje telesne poškodbe.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Moste in Kamnik, ki so prizorišče zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Nihče izmed udeležencev v prometni nesreči ni vozil pod vplivom alkohola, povzročiteljici pa so policisti izdali plačilni nalog. V nesreči je nastalo za okoli 28.000 evrov skupne škode.

Prometna nesreča v Šmarci

Popoldne so bili policisti Policijske postaje Kamnik, nekaj po 17. uri, obveščeni o drugi prometni nesreči na Kamniški cesti v Šmarci, v kateri so bila prav tako udeležena tri osebna vozila.

Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Domžal proti Duplici, pri čemer je v Šmarci zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v dve voznici, ki sta pravilno pripeljali iz nasprotne smeri.

Vsi udeleženci so bili preizkušeni z elektronski alkotestom, ki pri voznicah ni reagiral na alkohol, pri povzročitelju pa je pa pokazal rezultat 0,07mg/l (zakonsko dovoljena meja).

V nesreči sta bili lažje poškodovani dve osebi za katere so poskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik, nastalo je za okoli 17.000 evrov skupne škode, povzročitelju pa so policisti izdali plačilni nalog.

Na kraju nezgode so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki zavarovali mesto nezgode, usmerjali promet, odklopili akumulatorje na vozilih, popivnali iztekle motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč policistom, avtovleki in reševalcem NMP..