Naslovnica / Pavliha / Protest v Podgorju

Protest v Podgorju

Včeraj popoldan je večinsko prebivalstvo Podgorja, na slavnostnem odprtju prenovljenega dvorišča pred tamkajšnjim kulturnim domom, glasno protestiralo proti nepremišljenim posegom v okolje in zahtevalo več pravic.

piskotres1

Uradni predstavnik večinskega prebivalstva Podgorja, predsednik pernate iniciative Koki Kljun je, s sveže nabrušenimi ter spoliranimi ostrogami, v spremstvu svojih namestnikov, Viktorja Kokota in Aleksandra Peterlina, predstavnikom lokalnih oblasti predal ostro protestno noto in peticijo, s katero večinski prebivalci najostreje nasprotujejo samovolji oblastnikov, ki z nepremišljenimi posegi ogrožajo njihov naravni življenjski prostor ter samooskrbo, njihovim potomcem pa uničuje igrišča in onemogoča normalno rast ter razvoj v domačem okolju.

piskotres

Ker se predstavniki oblasti za njihov nenajavljen protest ob t.i. slovesnosti, ki je bil, po mnenju Pepce Pišek, predsednice Zveze podeželskih kokelj, nalašč organizirana ob uri, ko se tamkajšnje večinsko prebivalstvo odpravlja k zasluženem počitku, so protestniki svoje nestrinjanje, predvsem pa mnenje o novi krajevni pridobitvi, izrazili z množičnim gnojenjem nove neplodne površine, nato pa so, ob prihodu lokalnega vrača, ki mu očitajo vsakoletno spodbujanje genocida nad njihovimi še neizvaljenim potomstvom, dostojanstveno zapustili prostor.

piskotres0

Kljub protestom je prireditev minila brez večjih izgredov, če odmislimo nekaj kokodakanja in petelinjenja, ki se je nadaljevalo še dolgo potem, ko so protestniki že zdavnaj zapustili prizorišče.

Besedilo: Kanja Kavs
Fotografije: Preproščina Kamnik