Naslovnica / ŠPORT / Prva julijska nedelja je rezervirana za Maraton Alpe

Prva julijska nedelja je rezervirana za Maraton Alpe

2. julija bo na sporedu najbolj zahteven maraton v Sloveniji s slikovito traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Kolesarje bodo letos na poti čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode.

Kamnik bodo v nedeljo, 2 julija preplavili kolesarji, pred njimi bo 11. Maraton Alpe. Trasa maratona okoli Kamniško – Savinjskih Alp (130km in 2000m višinske razlike) ostaja nespremenjena, le startno – ciljni prostor se letos iz središča Kamnika seli na obrobje tik ob športni stadion Mekinje. Kolesarje znova čakajo trije alpski prelezi – Jezerski Vrh, ki je za ogrevanje, kot radi rečejo udeleženci, Pavličevo sedlo, najzahtevnejši in za večino tudi najlepši del poti, ter za konec Črnivec, ki iz vsakega kolesarja iztisne še zadnje atome moči. Sledi spust v dolino proti Kamniku, ko je krog zaključen, trud za vztrajnost in vse napore na poti pa poplačan.

Ugodnejše predprijave na Maraton Alpe potekajo še do 23. junija na spletni strani www.maraton-alpe.si

Po poti čiste vode – slogan letošnjega maratona

Ker so Kamniško – Savinjske Alpe izredno bogate s pitno vodo, kar danes postaja velika prednost in izjemno bogastvo, so organizatorji intenzivno pristopili k projektu »Poti čiste vode« pod okriljem Združenja Kamniško – Savinjske Alpe. Skupen namen je ozaveščati o pomenu čiste pitne vode, zato bodo kolesarje, poleg okrepčevalnic z energetskimi napitki in hrano, čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode.

»Voda je nepogrešljiva, bodimo zato zagovorniki dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami tudi na 11. Maratonu Alpe«, je povabilo in spodbuda Janeza Jarma, vodje Maratona Alpe.

 Doživetje tudi za gledalce – najbolj glasno navijaško skupino čaka dan na Veliki planini

Glasni navijači in odlično vzdušje vsako leto pričakajo kolesarje na poti okoli Alp. Ker je prava spodbuda na tako zahtevnem maratonu še kako dobrodošla, najbolj glasno in izvirno navijaško skupino čaka nagrada – obisk Velike planine s pravo pastirsko malico.