Naslovnica / ŠPORT / Prva medalja za kamniške triatlonce na tekmi Evropskega mladinskega pokala

Prva medalja za kamniške triatlonce na tekmi Evropskega mladinskega pokala

Medtem, ko so Slovenke že osvojile medalje na evropskih mladinskih pokalih v triatlonu, med njimi sta bili tudi Kamničanki Katarina Ogrin in Maruša Klemenc, pa je med fanti to prvič uspelo prav Kamničanu iz Triatlonskega kluba Trisport Matevžu Planku.

Matevž je s svojim trenerjem Grego Zoretom in klubskimi kolegi Klemnom Bojancem, Domnom Obrezo in Janom Škrjancem prvo avgustovsko nedeljo tekmoval v češkem Taboru.

Po solidnem plavanju in kolesarjenju v prvi grupi, po tehnično precej zahtevni progi, je Matevž po odličnem teku in v treh krogih vzponov in spustov, v ciljnem šprintu zadržal 2.mesto. Izgubil je le proti prvemu Kazahstancu Ayanu Beisenbajevu, premagal pa tretjeuvrščenega Kolumbijca Eduarda Londono Naranjo in ostalo konkurenco.

triatlon evropsko prvenstvo 5

V cilju je Matevž povedal: “Ko sem v stavbi s stekli med tekom videl, da so za mano še trije, sem najprej pomislil: O, najboljša tekma doslej, ampak s priokusom, ker bom četrti. Ampak nisem pomislil, da pobira tudi druge, ne samo mene in res sem srečen.”

Matevžev uspeh sta dopolnila Klemen Bojanc z 21.mestom in Domen Obreza z 39. Poleg tega je Jan Škrjanc na spremljevalnem triatlonu osvojil 2.mesto med svojimi konkurenti.

Odlično 4.mesto pa je med mladinkami na ETU tekmi osvojila Mariborčanka Eva Skaza.