Naslovnica / Črna kronika / Prvi nevihtni val se je najhuje razbesnel na območju Suhadol in Šmarce

Prvi nevihtni val se je najhuje razbesnel na območju Suhadol in Šmarce

Prvi nevihtni val ob prehodu napovedane hladne fronte, zaradi katere so vremenoslovci na območju celotne države razglasili oranžni alarm, je prek Kamnika in okolice prešel brez večjih posledic. Še najhuje so se nevihte razbesnele na območju Suhadol in Komende, v Žubejevem pa se je zaradi močnih padavin sprožil tudi manjši plaz.

neurje 13. julij 2016 17

Prevrnjen tovornjak pri Mostah

Največ težav je gasilcem, ki so morali intervenirati v največjem nalivu, ob popoldanskem besu narave povzročil tovornjak, ki ga je sunek vetra prevrnil na cesti med Mengšem in Mostami, zaradi česar bil dlje časa oviran promet, k sreči pa se pri vsem skupaj ni nihče poškodoval.

Omenjena prometna nesreča, pa ni bila edina nevšečnost, ki so jo povzročile popoldanske nevihte, saj je največ preglavic vreme povzročilo prav na območju Suhadol.

Razkriti strehi in zalita klet v Suhadolah

Domala sočasno z obvestilom, da je se je med Mengšem in Mostami prevrnil tovornjak, so gasilci prejeli tudi obvestilo, da je, ob 15.38, močan sunek vetra odkril strehi na dveh različnih stanovanjskih hišah v Suhadolah. K sreči je na obeh stanovanjskih hišah prišlo le do manjšega razkritja, ki so ga gasilci uspeli hitro sanirati.

Nedolgo zatem, 16.16 je voda zalila tudi kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Moste v občini Komenda, prebivalcem hiše pa so na pomoč priskočili gasilci PGD Moste, ki imajo še vedno polne roke dela z odpravljanjem posledic popoldanskega neurja.

neurje 13. julij 2016 1

Polomljen telefonski drog v Šmarci

Nekaj težav je popoldansko neurje povzročilo tudi na območju Šmarce, od koder poročajo o podrtem drevesu, ki je k sreči padlo le na ograjo, veter pa je v Šmarci zlomil tudi drog telefonske napeljave med železniško progo in cesto med Kamnikom in Mengšem, polomil nekaj manjših vej in razmetal par strešnikov.

Zlomljen telegrafski drog so zavarovali gasilci PGD Kamnik, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe, ki bodo drog sanirale.

Strela udarila v hišo v Jaršah

O vremenskih nevšečnostih poročajo tudi iz bližnjih Jarš, kjer strela treščila v stanovanjsko hišo v Srednjih Jaršah, pri tem pa razkrila okrog 20 kvadratnih metrov strehe ter poškodovala tram na ostrešju.

Plaz na Žubejevem

Ob 16.15 se je zaradi neurja z močnim dežjem sprožil manjši zemeljski plaz v naselju Žubejevo v občini Kamnik. Plaz se je sprožil v bližini hišne številke 3, posredovali pa so gasilci PGD Kamnik in Sela, ki so preusmerili meteorno vodo, ki je tekla s cestišča ter plaz prekrili s folijo. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe.

Voda zalila garažo na Starih Selih

O težavah z meteorno vodo poročajo tudi z območja Tuhinja oz. s Starih Sel, kjer je voda zalila garažo stanovanjske hiše. Na pomoč so priskočili tamkajšnji gasilci, ki so vodo iz garaže izčrpali s pomočjo črpalke.

Naraščanje vodotokov

Zaenkrat reki Kamniška Bistrica in Nevljica še nista pretirano narasli, se pa nobena izmed njiju trenutno ne more ponašati z bistrostjo, saj ju je neurje obarvalo s čokoladno barvo.

neurje 13. julij 2016 31

Glede na napoved je pričakovati, da so bile popoldanske nevihte zgolj del obilnih padavin, ki jih utegnemo biti v naših krajih deležni tekom nocojšnjega večera oz. noči.

Vremenoslovci namreč napovedujejo, da lahko popoldne in ponoči lahko hitro in močno porastejo manjše reke in hudourniki, predvsem vodotoki s povirjem v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki lahko večkrat porastejo in poplavijo na območju pogostih poplav.

neurje 13. julij 2016 26

K sreči iz Kamnika in okolice, razen iz delov Tuhinjske doline, zaenkrat ni poročil o morebitni toči. Po zaenkrat razpoložljivih informacijah ni bilo hujšega, zato se nadejamo, da bo pri tem tudi ostalo ter da bosta večer in noč, kljub nekoliko strašljivi vremenski napovedi, minila mirno in brez večjih težav.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve