Naslovnica / KULTURA / Prvič na Kotlovniškem odru in četrta obletnica delovanja

Prvič na Kotlovniškem odru in četrta obletnica delovanja

Včeraj so v MC Kotlovnica vibrirali basi izpod rok in računalnika Tete Mete, ki je tu nastopila prvič, za njo pa so publiko očarali Futurski, ki so včeraj slavili točno štiri leta njihovega obstoja.

S polurno zamudo, ki poslušalcev ni kaj preveč zmotila, je Teta Meta prišla na oder in začela s svojo računalniško čarovnijo. Ne le, da v realnem času ustvarja glasbo, Teta Meta uspe poleg tudi peti. Pesmi, ki so tako v angleškem kot slovenskem jeziku, so poslušalce odpeljale v nekakšen trans, sama pa jim skorajda ni dopustila aplavza med pesmimi, kjer je pustila časa le toliko, da so poslušalci vedeli kje se prejšnja konča in nova začne.

Po dvajsetminutnem računalniško-glasbenem nastopu je oder prepustila zasedbi, ki se ponaša z imenom Futurski in so včeraj obeležili četrto leto sodelovanja. Zasanjani sint-pop, ki je nekako tako domač pa vendarle podoben ničemur že slišanem. Gregor Kocjančič je o skupini zapisal, da je »tisto, kar najbolj zaznamuje glasbo domačega elektronskega kvarteta, je težko naefektiran vokal, za katerega se zdi, da se nenehno sklicuje na Cher oziroma na njeno uspešnico Believe.”