Naslovnica / Črna kronika / Razbijaški napad na točilnico Mali grad

Razbijaški napad na točilnico Mali grad

Včeraj zvečer so trije zakrinkani neznanci, katerih motivi zaenkrat še niso znani, s kladivi razdejali točilnico Mali grad v Šmarci.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o vandalskem oz. uničevalnem pohodu trojice zamaskiranih mlajših moških obveščeni nekaj po 21. uri.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka je bilo (zaenkrat) ugotovljeno, da so v točilnico Mali grad prišli trije mlajši moški, ki so, oboroženi s kladivi oz. podobnim orodjem, pričeli z razbijanjem inventarja, pri čemer so razbili več kozarcev, steklenic in steklo hladilnika ter podrli ograjo, po dejanju pa „junaško“ zbežali s kraja dogodka.

 

Dejanja so osumljeni trije mlajši moški, visoki okoli 180 cm, ki so bili oblečeni v kratke hlače, črne jope s kapuco ter zakritih obrazov.

 

Policisti z iskanjem osumljencev napada na točilnico Mali grad v Šmarci najbrž ne bodo imeli preveč težkega dela, saj so njihovo razbijaško divjanje podrobno zabeležile varnostne nadzorne kamere, obenem pa so na kraju zločina pustili tudi številne sledi, med drugim tudi DNK, saj se je eden izmed hudodelcev pri razbijanju  porezal.

Omenjena razbijaška trojica pa bržkone ne sodi med najbistrejše kamniške tolovajske ume, saj po ogledu posnetkov varnostnih kamer obstaja domneva, da je, sodeč po oblačilih, vsaj eden izmed trojice že prej, bržkone celo pod vplivom prepovedanih drog, ki jih je hodil „šmrkat“ oz. uživat v toaletne prostore, povzročal težave strežnemu osebju, ko kljub temu, da je imel pri sebi precejšen, skorajda neobičajno velik šop gotovine, ni hotel poravnati zapitka, nato pa se je, oborožen in v spremstvu še dveh pajdašev, vrnil v lokal in povzročil razdejanje.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo v smeri podanih sumov kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, bržkone pa je za storilce, ki jih zagotovo ne bo težko odkriti, najbolje, da se skesajo in policistom predajo kar sami, še prej pa lastnikoma točilnice in pivovarne, ki letos beleži 4. obletnico delovanja, opravičijo in poravnajo povzročeno škodo.

X