Naslovnica / KOMENTARJI / Razmišljanje “nevarne kolesarke”

Razmišljanje “nevarne kolesarke”

Spoštovani urednik ter vsi strpni in ”dobromisleči” ljudje (4. + 8 kitica Zdravljice!)

Spodaj podpisana sem se znašla na fotkah, ne samo na vaši strani, ampak celo na FB.

Nisem prav navdušena nad izpostavljanjem kar tako ali na fotografijah, a zapisi pod slikami so me vzbudili k napisanemu.. Uf, kakšni odzivi!

Ne morem reči, da sem bila presenečena nad komentarji, bolj so me presenetili ljudje, ki zlivajo gnojnico na vse povprek…

Najzabavnejše (najzajebavnejše!) mnenje pa je, da sem “kuker najbolj nevarna gospa v koloni…”

Takrat pa sem se pošteno zasekirala. A veste koliko otrok je ”šlo skozi moje roke”, v vrtcu, v kolonijah, v počitniškem varstvu, delavnicah in ob prireditvah… Ojojoj, le kaj je danes z njimi?

Nočem in ne bom polemizirala, a žaljivi, neutemeljeni zapisi pod fotografijami kolesarjev so me vzpodbudili, da se oglasim. Vsak od kolesarjev ima svoj (prednostni) razlog zaradi katerega se pridruži kolesarjenju in zmeraj več je teh razlogov.

Glede organizatorjev: mene ni treba nikamor vabit (vozit), naredim to kar čutim, da je prav.

Poznam ogromno ljudi, tudi take, ki imajo popolnoma drugačen pogled na politiko, družbeno klimo, trenutno situacijo, a zame je pomembno, da je človek – ČLOVEK!!!

Fino je, če se zvečer lahko pogledaš v ogledalo in te ni sram samega sebe, če pa lahko potrdiš, da si naredil kakšno dobro delo za drugega in nikomur storil nič žalega, je to – TO!

Saj nas je kar nekaj takih, povprašajte pri Anini zvezdici, dr, Dopliharja, na ZPMS na RK in na Karitasu,na Štacjonu, VDC-ju… in, druge prostovoljne organizacije.
Vsak od sokolesarjev ima podobno ali še bolj pestro, navdihujočo zgodbo. resnično!

Nasvet moje mame, ki sem ga uporabila tudi pri vzgoji svojih otrok: NE NAREDI DRUGEMU, KAR NE ŽELIŠ, DA DRUGI STORI TEBI, je že prvi korak v boljši svet.

Ja, pa se bom vseeno ”spozabila” in izpostavila, kar me žuli in navaja na razmišljanje, kakšni ljudje smo:

  • Ko je cel svet ploskal zdravstvenim delavcem, se je večin Kamničanov zdelo to butasto in ni bilo pravega odziva. Šlo je tudi za NAŠE zdravstvene delavce!
  • V komentarjih, nas provocirajo s tem, kako bomo ”pobasali” vavčerje, … mislite, da kar zaradi lepšega sprašujemo, kako bi jih lahko podarili bolj potrebnim, … mi bi take otroke, družino celo zapeljali nekam, kjer jih bodo lahko izkoristili… Pa še nekaj bombončkov jim damo za povrh… Pa nismo edini, ki tako razmišljamo…

… in vsi ti “kodrlajsasti”‘ se gotovo srečamo tudi na kakšni čistilni ali dobrodelni akciji.

Bodite in ostanite zdravi!

Helena Sterle

P.S
Aja, še ta očitek: »’Celo otroke izkoriščajo za svojo promocijo…«.
Mislim, da je otroku lahko razložiti kaj je ekologija, skrb za naravo in njeno prihodnost, (morda se da razložiti celo pojem demokracija), saj je MORAL razumeti in doumeti tudi kaj je korona, kaj izolacija kaj ukrepi… Težje je bilo otroku pojasniti in razumeti, zakaj ne sme objeti babice, dedka… se igrat na dvorišču…