Naslovnica / KULTURA / Razstava likovnih del Rajka Ferka v Supernovi Kamnik

Razstava likovnih del Rajka Ferka v Supernovi Kamnik

V Supernovi Kamnik, osrednjem kamniškem trgovskem centru, ki se z rednimi razstavami vse bolj uveljava tudi kot priložnostno, bržkone pa tudi najbolj obiskano lokalno likovno razstavišče, si lahko do 12.11. 2020, ogledate razstavo likovnih del slikarja Rajka Ferka.

Rajko Ferk je mariborski slikar, galerist, aforist in organizator številnih mednarodnih likovnih kolonij. Po priporočilu akademske slikarke, umetnostne zgodovinarke in senatorke Sille Campanini, je bil Ferk sprejet v mednarodno organizacijo ICDJ (INTERNATIONAL COUNCIL FOR DIPLOMACY AND JUSTICE), s sedežem v Rimu, njegov slikarski potencial pa je prepoznal tudi prof. Domeniko Alfredo Pasolino, vodja oddelka za varstvo kulturne, zgodovinske in umetniške dediščine človeštva, mednarodni zgodovinski kritik starodavne in sodobne umetnosti, raziskovalec, minister političnega sekretariata in veleposlanik pri ICDJ, ki je Ferka imenoval za vizionarskega slikarja tretjega tisočletja.

Galerist
Od kar je leta 2011 prevzel vodenje Galerije Betnava, je tam vsak mesec na ogled nova razstava, kjer se ob njegovih delih predstavita še dva gostujoča umetnika. V tem času se je predstavilo preko sto umetnikov iz Slovenije in tujine.

Diplomat/Svetnik za umetnost in kulturno dediščino
Po priporočilu umetnice, akademske slikarke Sille Campanini, senatorke v ICDJ, mednarodni organizaciji, registrirani pri Združenih narodih, je od februarja 2017 kot svetnik za umetnost in kulturno dediščino diplomatski član in zastopa Slovenijo.

 

Slikar
Leta 2003 se je ponovno prebudila njegova želja po likovnem izražanju. Začel je z vedutami slovenskih mest v mešani tehniki rotringa in akvarela. Kot protiutež realizmu je začel na likovnem področju iskati nove poti in z akrili na platnu z gradbenimi lopaticami odkrival svojo tehniko odvzemanja barv na platnu. Rajko Ferk je razstavljal že več kot 300-krat, tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Organizator…
Organiziral je 20 v svetu priznanih Duplek Art likovnih kolonij, na katerih so sodelovali umetniki iz 24 držav..

Vljudno vabljeni k ogledu razstave!