Naslovnica / Pavliha / Redar, ki mi je napisal kazen, je rekel, da sem čarovnica
Simbolična fotografija.

Redar, ki mi je napisal kazen, je rekel, da sem čarovnica

Jezna bralka, ki želi ostati neimenovana, nam je poslala zapis o neprijetnem doživetju, ki ga je imela danes v dopoldanskih urah z nesramnim redarjem, ki jo je oglobil zaradi napačnega parkiranja.

Takole piše: »Kot najbrž veste je danes državni praznik noč čarovnic, zato sem v dopoldanskih urah opravila še zadnje nakupe v dežurni trgovini. Da nisem s seboj nosila velike brezove metle, sem jo prislonila na svoj nov avto, ki sem ga parkirala na edinem praznem parkirnem prostoru. Metlo, ki je ročno delo, mi je, posebej za nocojšno večerno zabavo, naredil in poklonil moj zlati tast, ki je ob tem smeje dejal, da mi prav paše in da je kot nalašč zame. Metla je namreč kar velika in zagotovo nobena prijateljica ne bo imela takšne, nisem pa hotela, da bi z nje letele vejice po notranjosti, saj je, tako kot avto, čisto nova in se še nekoliko obletava, avta pa nisem hotela še enkrat sesati.

V trgovino sem skočila zgolj za minutko, pravzaprav sem šla zgolj po folijo v katero sem hotela zaviti metlo, da ne bi ponečedila notranjosti avtomobila, ker pa je bilo cel kup stvari v akciji, sem mimogrede nakupila še par malenkosti. Vam rečem, da sem bila zelo hitra, saj vsega skupaj ni bilo za več kot pol vozička. Ko sem prišla iz trgovine sem zalotila redarja, ki  je, kljub temu, da je bilo parkirišče polno, samo meni pisal listek za napačno parkiranje.

Poskušala sem mu razložiti, da sem v trgovino skočila zgolj za minutko in da vedno parkiram na tem parkirnem mestu pri vhodu in da še nikoli nisem dobila listka. Redar sploh ni nič rekel, ampak je še naprej pisal listek, nato pa mi je rekel, da je to mesto rezervirano za invalide in da se na njem ne sme parkirati.

Saj vem, da je to parkirišče za invalide, saj nisem butasta. To sem mu tudi povedala, povedala pa sem mu tudi, da ko sem se pripeljala, nisem videla nobenega invalida, ki bi se z vozičkom vozil po parkirišču in iskal parkirno mesto.

Takrat je redar postal nesramen in mi rekel: »Gospa, vi ste pa res prava čarovnica!«, kar me je močno užalilo, saj nisem imela na sebi ne klobuka, ne ogrinjala, niti ne bradavice na nosu, zgolj metlo za nocojšnji večer. Seveda sem protestirala, redar pa mi je obvestilo, ki ga nisem hotela sprejeti, posmehljivo nalepil kar na metlo.

Prosim vas, da to objavite ter zraven napišete tudi to, da so redarji, ki pišejo listke zelo nesramni.”