Naslovnica / Pavliha / Referendum v Komendi

Referendum v Komendi

V občini Komenda so se letos, spričo nezavidljivega položaja v katerem se je znašla njihova občina, odločili, da se odpovedo županskim volitvam in namesto tega izvedejo zgolj referendum z vprašanjem, ki se glasi: Ali ste za to, da se se občina Komenda, do ponovne priključitve občini Kamnik, preimenuje v občino Majda’n’pek?

majdanpekNepričakovano upokojitev dolgoletnega župana, ki je užalostila vse občane, razen dveh iz Most, šestih iz Križa, štirih iz Gore in dveh iz Gmajnice ter ducata iz Komende, nameravajo obeležiti z postavitvijo spomenika v nadnaravni velikosti, zato se člani občinskega sveta že posvetujejo s kiparjem Kačem, ki ima na tem območju edini ustrezne izkušnje ter znanje, prosili pa so tudi že za predračun.

Na WC-ju gostilne pri Čubru nam je nehote prišlo na uho, da se, zaradi zmanjšanja stroškov, s kiparjem pogovarjajo o tem, če bi se dalo zgolj nekoliko popraviti že narejen model mamuta, ki bi mu, pod pretvezo moderne umetnosti, kipar zgolj nekoliko zasukal okle in jih predelal v brke, medtem ko bi rilec lahko ostal, kot simbol njihovega razočaranja nad prezgodnjo upokojitvijo župana, lahko pa bi ga tudi odrezali in na slavnostnem odprtju kipa, iz njega skuhali povolilni ričet, ki bi ga razdelili občanom. Kip bi sicer postavili na puf, vendar denar za realizacijo ne bo problem, saj naj bi jamstvo, z vsem svojim premoženjem, podpisal kar prezgodaj upokojeni župan.

Po soglasno sprejetem predlogu naj bi vse pomembnejše funkcije in tekoče posle, do ponovne združitve z občino Kamnik, kot že do sedaj, vodila Majda, ki je edina ustrezno usposobljena in ima največ izkušenj.

Iz kamniške občine so sporočili, da sicer podpirajo idejo o zmanjševanju števila občin in njihovo ponovno združevanje, vendar so, vsaj za enkrat, do vsega skupaj še nekoliko zadržani, saj menijo, da bi morali Komendčani najprej odplačati vse svoje dolgove, saj so, nenazadnje, tudi ob odhodu iz naročja Kamnika, prejeli primerno doto, oz. odpravnino. Zato predlagajo, da se občina Majda’n’pek za nekaj časa najprej pridruži občini Cerklje. Gre za izjemno taktično potezo kamniškega občinskega vodstva, ki pričakuje, da bi priključitev občine Majda’n’pek cerkljanski, le-to finančno povsem izčrpalo, nakar bi občina Kamnik velikodušno ponudila priključitev obeh občin kamniški in si tem pridobila neoviran dostop do Avstrije ter možnost boljšega koriščenja evropskih sredstev.

Po ocenah poznavalcev tamkajšnje politične scene pričakujejo, da bo udeležba na referendumu približno 121 odstotna, saj se na tamkajšnjem prizorišču odvija že hud boj za mesto predsednika bodoče največje krajevne skupnosti znotraj občine Kamnik.

Peter Pavel Poglavar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve