Naslovnica / ŠPORT / Rekordna udeležba na Trisport spomladanskih pripravah

Rekordna udeležba na Trisport spomladanskih pripravah

Na vsakoletnih trisportovih spomladanskih pripravah v hrvaški Istri se je v devetih dneh zvrstilo kar 115 triatloncev in še 15 spremljevalcev.

Štiri od petih skupin Šole triatlona Trisport Exoterm so že komajda pričakovale odhod na tako priljubljene spomladanske priprave, kjer se v sproščenem ozračju otroci lahko preko celega dne družijo z vrstniki, dasiravno je vsak dan natrpan od jutra do večera. Zgolj najmlajša skupina, 7-9 let ostane doma, ostali del šole pa ves odide na jug – tokrat smo odšli v Medulin. Najmlajši otroci za 4 dni, malo starejši za 5, mladinci za 9. Tam se zbere tudi ves trenerski kader, kar 9 jih je skrbelo za nemoten potek dejavnosti preko celega dne.

Če se ”Trisport spring campa” veselijo otroci, nič kaj ne zaostajajo tudi odrasli. Tudi njim je že pošteno dolgčas po sončnih dnevih, ko se lahko na kolesu voziš v kratkih hlačah preko celega dne, posediš na kavi in po dolgem teku celo vržeš v morje.

 

Jutranje budilke so bile naravnane na 5:30, kajti ob 6:00 so prvi že zaplavali v hotelskem, 25 metrskem bazenu. Dopoldan se je, po navadi, opravil še tek z vajami tehnike, stabilizacije in moči, po kosilu pa kolo in vaje raztezanja. Po večerji so sledila predavanja o prehrani, poškodbah, tehniki plavanja, teka itd. Tako da so bili kljub premaknjeni uri in vsak dan daljšim dnevom noči še vedno prekratke. Ker je bilo vsakodnevno treninga od 4 – 6 ur, se je proti koncu poznala tudi že utrujenost, vendar delovna vnema ni padla niti za trenutek.

Matičnemu klubu TK Trisport Kamnik se je pridružilo kar nekaj simpatizerjev iz cele Slovenije, tudi iz tujine. In še preden smo se razšli, je bilo najpogostejše opozorilo, da se zagotovo spet vidimo. Če ne do jeseni, pa zagotovo spomladi.

Miro Kregar