Naslovnica / NOVICE / Repnikov drugi kulinarični večer

Repnikov drugi kulinarični večer

V gostilni Repnik so včeraj kamniški občinski praznik pripravili povsem po svoje, saj so pripravili svoj drugi kulinarični večer, na katerem se je, skupaj s Primožem Repnikom, v zadovoljstvo gostov, kot gostujoči kuhar predstavil Maximov kuharski mojster Peter Kovač, katerega jedi so zapele v spremljavi ekološko pridelanih štajerskih vin kmetije Šumenjak iz Jakobovskega dola pri Mariboru.

Obsežen in raznolik jedilnik, ki je obsegal sedem hodov, pri katerih je jedi spremljalo prav toliko vin, je obsegal uvodni pozdrav iz kuhinje s kozico, avokadovo salso in račjim patejem oz. pašteto iz račjih jeter, ki jo je kot nalašč dopolnil nekoliko maceriran sauvignon.

Tunin skani drobljenec.

Uvodnemu pozdravu je sledil tatarsko obarvan tunin slan drobljenec z divjo solato, surova tuna pa je v spremstvu mladega zelenja z domačega vrta in travnika, elegantno zaplavala v sveže aromatičnem renskem rizlingu.

Sirov raviol.

Ravno, ko je prek brbončic zdrsnil zadnji požirek vina, je v spremstvu oranžnega oz. alter laškega rizlinga, na mizo pripotovala že tretja jed, in sicer sirov raviol s hruškovim ragujem in omako iz gozdnih sadežev, ki je s krožnikov izginil kot pomladni sneg.

Brancin v listnatem testu.

Obiskovalci, ki se, razen dobri hrani in pijači, radi vdajamo tudi kaki drugi, zdravju škodljivi razvadi, smo komajda utegnili narediti malce dimastega predaha, ko je na mizo priplul brancin v listnatem testu, ki mu je družbo na krožniku delala dušena zelenjava in elegantno okusna holandska omaka, tudi brancin pa je, kot že prej tuna, zaplaval v Šumenjakovem renskem rizlingu, le da iz leta 2013.

Žrebičkova lička.

Ljubiteljem nekoliko konkretnejših okusov, pa so se lička razlezla v nasmeh ob naslednji jedi, mehkih žrebičkovih ličkih s pirejem timijana, zelenjavo in čemaževim cmokom, ki so poslednjič cmokaje zarezgetala ob požirku modrega pinota.

Od vsega dobrega je bilo potrebno počasi in diskretno razrahljati pasove, saj užitkov počasnega prehranjevanja drugega kulinaričnega večera pri Repniku še ni bilo konec, kajti na vrsti sta bili še dve sladici, in sicer moscarpone krema z malinovo omako in sorbetom istega gozdnega sadeža, ob kateri se je prilegel požirek rumenega pinota, za dokončni zapik večera, ki je bil, razen s kulinaričnim, popestren tudi z zabavnim programom, pa je zadnji krožnik prinesel še čokoladni mousse z mandarinovim sorbetom in žolico.

Kuhinjska ekipa je bila nagrajena z bučnim aplavzom.

Skorajda štiriurno gurmansko razvajanje, se je končalo šele malo pred polnočjo, ko so zadovoljni obiskovalci večera kuharsko ekipo nagradili z bučnim aplavzom, ter od vsega dobrega utrujeni in v strahu pred zgodnjim vstajanjem »premaknjene« ure, predvsem pa dobro okrepčani obiskovalci odpravili na zasluženo prebavljanje, če je pa kdo slučajno zjutraj zamudil kako svojo obveznost, mu pa ne gre prav nič zameriti, saj je bilo sinočnji večerji zagotovo vredno prisostvovati do zadnjega požirka in grižljaja.

Nagarali se niso zgol kuharji, ampak tudi natakarji.

Skratka, pri Repniku se je včeraj odvil še en zanimiv in okusen kulinarični večer, zato se nadejamo, da bo naslednji na vrsti čim prej.