Naslovnica / Črna kronika / Reševalci dvema občanoma niso mogli več pomagati

Reševalci dvema občanoma niso mogli več pomagati

Reševalke in reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik so tudi v prejšnjem tednu na pomoč priskočili številnim bolnicam in bolnikom, žal pa, kljub vsemu trudu, dvema izmed njih niso mogli več pomagati.

Kronika NMP Kamnik (od 16. do. 22. 11. 2020)

V prejšnjem tednu so reševalke in reševalci NMP Kamnik pregledali in oskrbeli 104 bolnike in bolnice, pri tem pa opravili 22 nujnih intervencij na terenu in 6 nujnih hišnih obiskov.

Enega bolnika so pri življenju poskusili obdržati tudi s pomočjo oživljanja, vendar je bila, kljub vsemu prizadevnemu trudu reševalne ekipe, reanimacija tokrat žal neuspešna. Reševalci pa v prejšnjem tednu prav tako niso mogli pomagati tudi občanu, ki je bil najden mrtev.

Reševalne ekipe so v omenjenem obdobju posredovale še na prizorišču prometne nesreče ter oskrbeli pet poškodovancev, ki so se poškodovali izven prometa. Nekatere izmed njih je bilo potrebno prepeljati na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v UKC Ljubljana, ostale intervencije pa so se povečini nanašale na obravnavo internističnih, infekcijskih in nevroloških nujnih stanj.

Podatke za kroniko nam je posredovala Nadja Pfajfar Križnič, dr.med., vodja NMP ZD Kamnik